Heracles Almelo speelt in de drieëndertigste ronde van de Eredivisie een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Dit duel stond acht keer op het programma op het hoogste niveau. De oogst is drie keer winst, drie keer verlies en twee keer gelijk.

Het eerste duel dateert van 8 april 2006 en eindigde in 0-2. Kwame Quansah glipte in de 54ste minuut met succes door de Brabantse defensie en in de 77ste minuut reageerde Gertjan Tamerus attent bij een vrije trap van Thijs Sluijter.

RKC Waalwijk boekte op 10 februari 2007 een overwinning. Jan Wuytens kreeg in het eerste half uur twee gele kaarten en daarna speelden de gastheren numerieke meerderheid uit. Jan Vertonghen trof doel in de 35ste minuut en in de slotfase bood Tarik Sektioui Ricky van den Bergh een niet te missen kans.

Het treffen van 18 oktober 2009 werd op het scherpst van de snede gespeeld. Na een kwartier spelen tekende Bas Dost voor de 0-1 door doelman Jurgen Wevers uit te spelen. Heracles Almelo was in het vervolg van de wedstrijd diverse keren dicht bij een treffer. Everton Ramos da Silva en Marko Vejinovic mikten op de paal en aan de andere kant zorgde ook RKC Waalwijk voor het nodige gevaar. Dit ondanks het feit dat de thuisclub het laatste half uur met tien man speelde na een tweede gele kaart voor Benjamin de Ceulaer.

RKC Waalwijk en Heracles Almelo hielden elkaar op 6 augustus 2011 in balans. De 2-2 kwam tot stand na een veelbewogen wedstrijd. Everton Ramos da Silva (31ste minuut) en Glynor Plet (80ste minuut) verzilverden de Almelose kansen maar de gastheren kwamen in de slotfase terug. Antoine van der Linden veroorzaakte vijf minuten voor tijd een strafschop en kreeg rood. John Braber benutte het buitenkansje en in de 89ste minuut kopte Rick ten Voorde de gelijkmaker binnen.

De editie van 1 september 2012 eindigde eveneens in een gelijkspel. Willie Overtoom trof doel na ruim twintig seconden en in de 39ste minuut tekende Florian Jozefzoon voor de gelijkmaker. Geoffrey Castillion was in de negentigste minuut dichtbij de winnende treffer maar mikte op de paal.

Het duel van 28 september 2014 leverde een ruime zege op. Mark Uth opende na tien minuten de score en Aurelien Joachim tekende een kwartier later voor de 1-1. Heracles Almelo kon dankzij Bryan Linssen toch met een voorsprong gaan rusten. Mark Uth wist in de tweede helft vervolgens nog twee keer het net te vinden.

RKC Waalwijk boekte op 2 november 2019 een zege. Sylla Sow opende in de elfde minuut de score en daarna had Heracles Almelo het geluk dat Clint Leemans en Hans Mulder het aluminium raakten. Vijf minuten in blessuretijd bepaalde Kevin Vermeulen de eindstand op 2-0

De meest recente editie, gespeeld op 21 februari 2021, vond vanwege corona plaats zonder publiek. De thuisclub won met 3-0 dankzij de treffers van Ola John (11de minuut), Lennart Danneels (23ste minuut) en Richard van der Venne (75ste minuut).