Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Willem II verloren. De gastheren hadden aan een energieke beginfase voldoende om het verschil te maken. Wessel Dammers en Jizz Hornkamp scoorden de treffers. Sven Sonnenberg kreeg in de blessuretijd een rode kaart.

Willem II greep vanaf het begin het initiatief en kreeg al snel kansen. Max Svensson mikte in de negende minuut net naast en Koen Bucker bracht vervolgens nog een aantal keren redding. Na een kwartier spelen viel de 1-0 door een inzet van Wessel Dammers en twee minuten kon Jizz Hornkamp van dichtbij de 2-0 inkoppen.

De Tilburgse storm ging heel even liggen maar Heracles Almelo gaf in aanvallend opzicht niet thuis. Willem II kreeg rond het half uur weer enkele kansen. Daniel Crowley mikte in de 29ste minuut net naast en Jizz Hornkamp vond twee minuten later Koen Bucker op zijn weg. Heracles Almelo slaagde er vervolgens in om zonder verdere kleerscheuren de rust te halen.

Frank Wormuth bracht aan het begin van de tweede helft met Samuel Armenteros en Sven Sonnenberg twee verse krachten. De gewenste ommekeer bleef uit. Willem II kon niet het energieke spel van de eerste helft brengen maar werd in de 61ste minuut toch gevaarlijk met een schot van Mats Köhlert dat naast ging. Drie minuten probeerde de Duitser het opnieuw maar deze keer kon Koen Bucker redden.

Heracles Almelo gaf in de 69ste minuut een teken van leven. Sinan Bakis krulde een vrije trap fraai op het Tilburgse doel maar Timon Wellenreuther kon deze pareren. Een tweede kans voor Bakis kwam in de 75ste minuut toen hij van zijn tegenstander kon wegdraaien. De inzet werd door Wellenreuther onschadelijk gemaakt. Verdere pogingen van Heracles Almelo leverden niets meer op. De formatie moest de wedstrijd met tien man uitspelen na een rode kaart voor Sven Sonnenberg.