Carlos Vicens volgt aankomende zomer Frank Wormuth op als hoofdtrainer van Heracles Almelo. De Spaanse oefenmeester komt over van Manchester City waar hij momenteel assistent-trainer is. Vicens tekent in Almelo een contract tot medio 2024.

“We zijn blij dat we Carlos kunnen presenteren als nieuwe hoofdtrainer. Met Carlos halen we een trainer binnen die staat voor aanvallend en verzorgd voetbal vanuit een duidelijke organisatie”, reageert technisch directeur Tim Gilissen. 

Carlos Vicens is momenteel assistent-trainer van Manchester City waar hij sinds 2017 werkzaam is. De 39-jarige trainer doorliep als speler de jeugdopleiding van Real Mallorca en startte zijn trainerscarrière op jonge leeftijd. Op 27-jarige leeftijd begon Vicens zijn carrière als hoofdtrainer in zijn geboorteland Spanje waar hij meerdere clubs heeft getraind. In 2017 maakte hij de overstap naar Manchester City. In Engeland werkte Vicens vier jaar in de Academy en werd hij kampioen met Manchester City O18. Vanaf juli 2021 is Vicens assistent-trainer van de eerste selectie. 

“In de vele gesprekken hebben we Carlos leren kennen als een bevlogen en ambitieuze trainer. We hebben zijn ideeën over speelwijze, teamontwikkeling, intensiteit en het ontwikkelen van individuele spelers getoetst aan onze visie en dit sluit goed op elkaar aan. Uiteindelijk denken wij met Carlos een hoofdtrainer te hebben die goed bij onze club past en dezelfde ambities nastreeft: aantrekkelijk voetbal spelen, spelers ontwikkelen en strijden voor de plekken zes tot tien in de Eredivisie”, aldus Tim Gilissen.  

Doordat Heracles Almelo en Manchester City zich in een belangrijke fase van het seizoen bevinden, wordt Vicens na afloop van het huidige seizoen officieel gepresenteerd in Almelo.