Zaterdagavond, 30 april, stond natuurlijk in het teken van de Twentse derby: Heracles Almelo – FC Twente. Voorafgaand aan de wedstrijd verzamelden zich vele vooraanstaande regionale kennisinstellingen, overheden, wetenschappers en ondernemers die op nationale of internationale schaal met artificial intelligence (willen) werken, op initiatief van het innovatieplatform in de Innovatiebox van Heracles Almelo.

Artificial intelligence en Energie

Het verbinden en ondersteunen van toepassingen op het gebied van artificial intelligence voor een beter, duurzamer en gezonder leven stond tijdens dit event centraal. De aanwezige partijen werden door de AI Hub Oost geholpen hun weg te vinden in het speelveld van artificial intelligence. Er werd ingezoomd op artificial intelligence in combinatie met ‘energie’. Binnen de energietransitie spelen data en artificial intelligence een belangrijke rol in een breed spectrum aan toepassingen. Het programma werd afgesloten door VDL Energy Systems, die als ‘nieuwe bewoner’ van Almelo zowel regionaal als internationaal actief bijdraagt aan de energietransitie door het ontwerpen en bouwen van systemen die een duurzamere toekomst mogelijk maken.

Innovatie-initiatief

Dit event werd georganiseerd vanuit het innovatie-initiatief van Heracles Almelo. Onze innovatiepartners weten nu welke stappen ze binnen hun eigen organisatie zouden kunnen zetten op het gebied van artificial intelligence. Door het leggen van de juiste verbindingen tussen onderwijs, onderzoek en bedrijven in onze regio Twente kunnen we terugkijken op een geslaagde avond.

New call-to-action