Heracles Almelo heeft aan de derby tegen FC Twente een punt overgehouden. De vroege rode kaart voor Anas Ouahim leek een zware wissel te trekken op het duel maar Heracles Almelo rechtte de rug en nam zelfs een voorsprong via Noah Fadiga. Gijs Smal tekende voor de gelijkmaker in een wedstrijd die van begin tot einde meeslepend was.

De formatie van Frank Wormuth begon fel aan het duel. Sinan Bakis leek na negen minuten de 1-0 te scoren na een mooie voorzet van Giacomo Quagliata maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. In de zestiende minuut moest Heracles Almelo met tien man verder na een rode kaart voor Anas Ouahim. Dit na ingrijpen van de VAR.

De videoscheidsrechter speelde drie minuten opnieuw een belangrijke rol toen Ricky van Wolfswinkel doel trof. Scheidsrechter Van Eijk werd opnieuw naar de kant geroepen en de treffer werd geannuleerd omdat Koen Bucker werd gehinderd. Heracles Almelo kwam vervolgens niet in de problemen en wachtte geduldig op zijn kans. Die kwam er in de 36ste minuut vanuit een vlijmscherpe counter. Noah Fadiga verscheen voor Lars Unnerstall en schoot knap raak.

Heracles Almelo slaagde er niet in om met een voorsprong te rusten. Gijs Smal krulde een vrije trap in de 45ste minuut hard en laag achter Koen Bucker. Bijna was in de slotseconde nog de 2-1 gevallen toen Julio Plegezuelo bijna zijn doelman met een kopbal passeerde. De verdediger slaagde er in om de bal net voor de doellijn weer weg te werken.

FC Twente had na de rust het balbezit maar Heracles Almelo kreeg de eerste kans. Sinan Bakis mikte in de 54ste minuut na een vloeiende aanval net naast. De bezoekers zorgden in de 59ste minuut voor gevaar. Koen Bucker reedde moeizaam op een schot van Michel Vlap. Heracles Almelo bleef vanuit de counter gevaarlijk. Luca de Torre ondernam in de 64ste minuut een lange rush en mikte daarbij naast. De volgende mogelijkheid was voor Giacomo Quagliata in de 69ste minuut. De vrije trap was fraai en werd gepareerd door Lars Unnerstall.

Frank Wormuth bracht vervolgens in een tijdsbestek van vijf minuten vijf verse krachten. Tussen de bedrijven door nam Mees Hilgers het Almelose doel onder vuur maar Koen Bucker redde daarbij bekwaam. FC Twente zette daarna druk maar moest het hebben van schoten uit de tweede lijn. Vaclav Cerny schoot in de 86ste minuut hoog over het doel en daarna kon Heracles Almelo het punt veilig stellen.