Heracles Almelo speelt zaterdagavond de Twentse derby tegen FC Twente. Trainer Frank Wormuth kan weer beschikken over Giacomo Quagliata, hij keert terug na een blessure. Naast de langdurig geblesseerden mist Heracles Almelo ook nog steeds Janis Blaswich en Orestis Kiomourtzoglou.

Frank Wormuth: “Ik ben tevreden over de prestaties van de ploeg de laatste weken. Jongens die eerder dit seizoen nog niet in de basis stonden, pakken nu hun kans en zijn belangrijk voor het team. Dat is onder meer een compliment voor onze aanvallers. We zijn veel bezig geweest met bijvoorbeeld Sinan Bakis en hij betaalt het vertrouwen dat we in hem hebben de laatste weken uit. Hij heeft in zijn tijd bij Heracles Almelo altijd veel concurrentie gehad en ook nu heeft Sinan in Samuel Armenteros een concurrent die vlak achter hem zit. Sinan Bakis is het perfecte voorbeeld van hoe je met concurrentie om moet gaan, want concurrentie kan je sterker maken. Dat is ook goed te zien in verdediging, waar we nu een luxeprobleem hebben met vier goede centrale verdedigers. We kunnen dan ook met twee of drie centrale verdedigers spelen tegen FC Twente.”

“Alles past op dit moment bij FC Twente. Ze hebben dit seizoen veel geluk gehad, maar ze werken en vechten voor elkaar. Ze hebben een goede as met veel ervaring. Ze staan dan ook niet voor niets op de vierde plek op de ranglijst. Dat accepteren we, maar we spelen thuis en in Almelo kunnen we iedereen verslaan”, aldus de oefenmeester over de tegenstander van zaterdag.

“De fans willen zien dat de spelers op het veld 100% geven, maar dat moet vanzelfsprekend zijn voor ons. Ik verwacht dan ook niet dat het anders wordt in de duels dan in andere wedstrijden. Als het harder wordt, dan hebben we een scheidsrechter die de grens aangeeft. Die grens moeten we opzoeken, want FC Twente doet dat ook”, aldus Wormuth.

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing met Frank Wormuth bij Heracles TV.