De verstevigingen van de tribune op de onderste ring aan de korte zijde (vakken O, P, Q en R) zijn aangebracht. In overleg met de Gemeente Almelo kan vak Q weer gebruikt worden als staantribune. In de overige delen van het stadion blijven de beheersmaatregelen van toepassing.

Het afronden van de werkzaamheden aan de korte zijde op de onderste ring betekent ook dat alle seizoenkaarthouders van Vak Q – die door de beheersmaatregelen tijdelijk ergens anders hebben plaatsgenomen – weer naar staantribune Vak Q worden verplaatst of weer plaats kunnen nemen op de staantribune Vak Q. 

De seizoenkaarthouders van Vak Q kunnen het stadion (en het vak) betreden met hun eigen seizoenkaart(en). De losse kaarten die vanwege de tijdelijke verplaatsing in een eerder stadium zijn verstrekt, worden geblokkeerd en zijn daardoor ongeldig. Deze losse kaarten bieden géén toegang meer tot het stadion.

De seizoenkaarthouders van Vak Q ontvangen donderdagochtend persoonlijk bericht over het herinstalleren van de staantribune en de toegangscontrole voor de wedstrijd.

Heracles Almelo is de bedrijven Moormana en Personal Boxing dankbaar voor de flexibiliteit tijdens deze werkzaamheden en doet er alles aan dat ook zij weer snel in hun vertrouwde omgeving kunnen verblijven. Daarnaast is de verbouwing voor het nieuwe supportershome van supportersvereniging LOCALS1903 weer opgestart. 

Beheersmaatregelen en bezetting

Door het aanleggen van de verstevigingen heeft Heracles Almelo een gemeentelijke goedkeuring verkregen om de beheersmaatregelen op de tribunes in de vakken O, P, Q, en R los te laten.

De beheersmaatregelen blijven wél geldig in de overige delen van het stadion. Dat betekent helaas ook dat er voor de resterende twee thuiswedstrijden tegen FC Twente en Sparta Rotterdam géén losse kaartverkoop plaatsvindt. Ook is het jammer genoeg nog niet toegestaan om uitsupporters te verwelkomen. 

De club hoopt in de komende weken het lopende onderzoek naar de bovenste ring van Erve Asito af te ronden om zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen verschaffen over eventuele verstevigingen aan de bovenste ring én over het weer verwelkomen van uitsupporters. 

Bezetting hoofdtribune

De beheersmaatregelen zijn allesbehalve ideaal, maar ondanks de ongewenste situatie willen wij onze morele en contractuele verplichtingen richting onze supporters en sponsoren nakomen. Voor supporters betekent dit dat zij de wedstrijden kunnen bezoeken met hun seizoenkaart(en) en voor sponsoren betekent dit dat wij de afspraken in de sponsorcontracten nakomen

Een aantal sponsoren en Business Club Leden hebben contractueel recht op extra kaarten voor wedstrijden tegen Ajax, PSV en Feyenoord en/of de derby’s. Sinds de invoering van de beheersmaatregelen vragen wij al onze sponsoren en Business Club Leden te respecteren dat wij geen uitsupporters mogen ontvangen en daarmee dat zij geen relaties uitnodigen die supporter zijn van de bezoekende club. 

Volgende stappen

Nu de werkzaamheden aan de vakken O, P, Q en R zijn afgerond, wordt er samen met The Stadium Consultancy, Akor, installatiegroep Loohuis en Buiting Staalbouw hard gewerkt aan de verstevigingen voor de overige delen van de onderste ring. In de komende weken worden de stalen strips gevestigd aan de lange zijde van de 1e ring (vakken A, B, C, D, E en F) en de andere korte zijde (vakken G, I, J, K en L). De hoofdtribune hoeft niet extra te worden verstevigd met de stalen strips. 

Het onderzoek naar de bovenste ring van Erve Asito loopt nog. De club verwacht het onderzoek in de komende weken af te ronden. 

Wij houden jullie op de hoogte en we doen er alles aan om in het nieuwe seizoen alle beheersmaatregelen te kunnen loslaten.