Heracles Almelo neemt het zondag in De Euroborg op tegen FC Groningen. Trainer Frank Wormuth kan vanwege blessures niet beschikken over Janis Blaswich en Orestis Kiomourtzoglou.

“We moeten niet te veel naar de tegenstander kijken en proberen ons eigen spel te spelen. FC Groningen speelt momenteel anders dan eerder dit seizoen. Ze spelen minder de lange bal en proberen echt te voetballen. Dat maakt het voor ons moeilijker te bespelen. We moeten dan ook vasthouden aan onze vaste spelprincipes”, aldus de oefenmeester over het duel van komende zondag.

Wormuth is tevreden over zijn spits. “Sinan Bakis is in vorm en is nu ook topscorer van de ploeg. Dat geeft hem veel vertrouwen. Toch blijft het maken van doelpunten een grote uitdaging voor ons, zeker in uitwedstrijden. Achterin geven we de laatste wedstrijden weinig weg. Ik ben dan ook zeer tevreden over hoe we verdedigend staan de laatste wedstrijden, op bepaalde momenten in de wedstrijd tegen Feyenoord na.”

Met nog vijf duels te gaan nadert het einde van de Eredivisie. De trainer kijkt met een goed gevoel vooruit naar de beslissende fase in het seizoen. “We hebben nog zes punten nodig om 100% veilig te zijn. Vijf of vier punten kan misschien ook genoeg zijn. We willen ons zo snel mogelijk veilig spelen. We moeten dan ook niet naar andere ploegen om ons heen kijken, maar alle focus hebben op onze eigen prestaties.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing met Frank Wormuth bij Heracles TV.