Op 7 februari jl. kondigde Heracles Almelo aan diverse tribune-elementen van Erve Asito te gaan verstevigen. Dit besluit kwam voort uit de opdracht die de club na het incident in oktober 2021 in het Goffertstadion in Nijmegen heeft gegeven voor een onafhankelijk technisch onderzoek naar de constructieve veiligheid van Erve Asito. Een korte update over de status van de verstevigingen.

Nadat de eerste uitkomsten van het technisch onderzoek – uitgevoerd door ingenieursbureau Royal HaskoningDHV – werden gepubliceerd, heeft de club in samenwerking met The Stadium Consultancy de beoogde werkzaamheden in kaart gebracht. Daarnaast hebben de bedrijven Moormana en Personal Boxing, die op de korte zijde van de onderste ring (vak O, P, Q, R en A) zijn gevestigd, tijdelijk hun eigen bedrijfsruimtes moeten verruilen voor een alternatieve locatie in het stadion. Vervolgens zijn samen met Akor en installatiegroep Loohuis alle voorbereidende werkzaamheden getroffen om als eerste de korte zijde van de onderste ring (vak O, P, Q, R en A) te verstevigen. 

Uiteindelijk heeft Buiting Staalbouw de eerste stalen strips op dinsdag 5 april geplaatst. Iets later dan gepland, want door de situatie in Oekraïne was de levering van de benodigde stalen strips een behoorlijke uitdaging. Inmiddels hebben we voldoende stalen strips om alle benodigde werkzaamheden door te voeren. 

Gelukkig verlopen de werkzaamheden voortvarend. Zo zijn de ruimtes van Moormana en Personal Boxing al voorzien van de stalen strips en hopen wij op korte termijn ook de overige delen van de korte zijde van de onderste ring te hebben voorzien van stalen strips. 

Zodra er meer informatie beschikbaar is over de status van de verstevigingen, dan communiceren wij dat via onze website. 

Foto’s: NESimages.nl