Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen Feyenoord verloren. Sinan Bakis zette zijn ploeg razendsnel op voorsprong maar de bezoekers repareerden de schade snel. Orkun Kökcü, Reiss Nelson, Guus Til en Patrik Walemark scoorden de treffers.

De wedstrijd was exact 45 seconden oud toen Heracles Almelo de 1-0 liet aantekenen. Anas Ouahim had een fraaie rush in huis en legde terug op Lucas Schoofs. Het schot van de middenvelder werd door Sinan Bakis voldoende verlengd waardoor Marciano kansloos was. De formatie van Frank Wormuth had de smaak te pakken en in de vijfde minuut moest Marciano een kopbal van Justin Hoogma uit de lucht plukken.

Het eerste gevaar van Feyenoord diende zich aan in de twaalfde minuut. Een schot van Orkun Kökcü werd van richting veranderd en ging mede daarom rakelings naast. De 1-1 viel in de 21ste minuut. Orkun Kökcü haalde hard uit en de bal verdween via Koen Bucker in het doel.

Beide ploegen zorgden daarna voor dreiging. Een schot van Anas Ouahim werd door Ofir Marciano onschadelijk gemaakt en een minuut later reageerde Koen Bucker attent op een inzet van Luis Sinisterra. Feyenoord drukte vervolgens door. Tyrell Malacia knalde in de 37ste minuut nog op de paal maar twee minuten later mikte Reiss Nelson raak nadat een hoekschop niet goed was verwerkt. De 1-3 kwam op slag van rust. Guus Til schoot van dichtbij raak.

De tweede helft begon gezapig. De eerste mogelijkheid was in de 56ste minuut voor Heracles Almelo. De steekpass was van Anas Ouahim. Het schot van Sinan Bakis werd gekeerd door Ofir Marciano. Drie minuten later was de spits dichterbij een treffer. Zijn kopbal werd door Marciano net voor de doellijn gekeerd.

Heracles Almelo ging rustig verder en in de 67ste minuut nam Bilal Basaçikoglu de bal ineens op de pantoffel. De inzet werd door Ofir Marciano gepareerd. Drie minuten later viel de 1-4. De net ingevallen Patrik Walemark werd bij een hoekschop vrijgelaten en scoorde met een hakbal.

Het volgende moment was voor Anas Ouahim. Zijn schot in de 71ste minuut belandde op de paal. Daarna ging de wedstrijd als de spreekwoordelijke nachtkaars uit. Tyrell Malacia kreeg in de 87ste minuut nog een grote kans maar mikte van dichtbij wild over.