Zondag neemt Heracles Almelo het op tegen Feyenoord, de nummer drie van de Eredivisie. Een belangrijk duel voor beide ploegen nu het seizoenslot in zicht is. Het elftal van Frank Wormuth tankte vorige week de nodige vertrouwen door tegen Fortuna Sittard haar eerste uitzege van het seizoen te boeken. Een belangrijke overwinning die Heracles graag een goed vervolg wil geven.

“Vorige week hebben we het fantastisch gedaan tegen Fortuna en we scoorden op cruciale momenten. Mijn complimenten aan onze ploeg”, kijkt Frank Wormuth terug op de zege in Limburg. Lang nagenieten hebben de Heraclieden niet gedaan, want de blik ging al snel naar de wedstrijd van aanstaande zondag. “De euforie was er voor één of twee dagen, maar daarna ging de focus op Feyenoord, want we zijn nog niet veilig. We hebben nog minimaal zes punten nodig en we weten dat het niet makkelijk is om tegen Feyenoord punten te halen”.

Kijkend naar de ranglijst staan zondag de nummers dertien en drie van de Eredivisie tegenover elkaar. Bij voorbaat een lastig duel voor de thuisploeg, maar dat betekent niet dat Heracles de punten zomaar naar Rotterdam laat gaan. “Als we er alles aan doen en de tegenstander is beter, dan moet je het soms maar accepteren. Maar nu is dat anders. In deze fase van de competitie en met de druk die erop staat, móéten we ook in deze wedstrijd punten behalen.”

Wormuth heeft de tegenstander van zondag goed geanalyseerd. De oefenmeester erkent de kracht van Feyenoord, maar ziet tegelijkertijd ook mogelijkheden. “Feyenoord is een van de beste ploegen in de Eredivisie en ze staan ook niet voor niets derde op de ranglijst. Als trainer kan ik genieten van hun speelwijze, maar ik ken ook hun problemen. Het belangrijkste is dat wij deze vinden.”