Heracles Esports zet als eerste Eredivisie-club de stap naar FIFA profclubs. Profclubs is een gamemodus in FIFA 22 en, in tegenstelling tot het meer bekende Ultimate Team, een gamemodus waarbij elf spelers een eigen voetballer besturen.

Deze volledig gepersonaliseerde voetballer kan zich net als in het echte leven ontwikkelen. Dit gebeurt aan de hand van XP-punten (ervaringspunten) die bij elke wedstrijd aan het profiel van de voetballer worden toegevoegd. Alleen bij oefenwedstrijden worden de XP-punten niet toegekend.  

Heracles Almelo gaat deelnemen aan de Virtual Pro Gaming, ook wel VPG genoemd. VPG is organisator van diverse Profclubs competities in meer dan 75 landen.

De Europese competitie waar Heracles Almelo aan gaat deelnemen, bestaat uit vier niveaus: League Two, League One, Championship en Premier. De club uit Almelo begint in de Championship met als doel om te promoveren naar de Premier. In de Championship komt Heracles onder andere het Turkse Fenerbah├že SK tegen. Doordat de Nederlandse competitie nog niet op de PS5 wordt gespeeld, gaat Heracles Almelo ook deelnemen aan de English Premier, de hoogste Engelse competitie.

Alle competities beginnen op 25 april. Wekelijks vinden de wedstrijden plaats op maandag, dinsdag en donderdag. De wedstrijden worden op drie verschillende tijdstippen afgewerkt, namelijk 21:15 uur, 21:45 uur en 22:15 uur. Via het Twitch-kanaal van Heracles Esports zijn de wedstrijden live te volgen.