De reserves van Heracles Almelo hebben vanmiddag een ruime overwinning behaald tegen de reserves van De Graafschap. Op Sportcomplex De Bezelhorst in Doetinchem wonnen de Almeloërs met 0-3. De doelpunten werden gescoord door Samuel Armenteros, Elias Sierra en Bilal Başacıkoğlu.

Het meeste gevaar kwam van Almelose zijde. Dankzij een kopbal van Samuel Armenteros kwamen de Heraclieden al na een kwartier op voorsprong. Het Almelose gevaar nam niet af en vijf minuten later was het weer raak. Ditmaal met Elias Sierra als doelpuntenmaker. De Belg lobte de bal subtiel over De Graafschap-doelman Nick van den Dam.

In de tweede helft werden de weersomstandigheden nog slechter en natter. In de 55e minuut mocht Bilal Başacıkoğlu aanleggen voor een vrije trap en met succes. Via de binnenkant van de paal was de derde Almelose treffer een feit. In het laatste halfuur van de wedstrijd kreeg De Graafschap nog kansen op een treffer, maar de ingevallen doelman Timo Jansink hield zijn doel schoon. Na 90 minuten voetballen stond 0-3 als eindstand op het scorebord.

De Graafschap Reserves – Heracles Almelo Reserves: 0-3 (0-2)
15. Samuel Armenteros 0-1
21. Elias Sierra 0-2
55. Bilal Başacıkoğlu 0-3

Opstelling De Graafschap Reserves
Van Den Dam, Wenting, Hilderink (60. Hardeman) , Kleinpenning (78. Lever), Baas; Opoku (78. Lukassen), Dekker, Lieftink (60. Bouihrouchane); Verbeek, Hendriks, Vergara Berrio.

Opstelling Heracles Almelo Reserves
Robin Jalving (46. Jansink), Ruben Roosken (70. Olde Keizer), Marco Rente, Navajo Bakboord, Sem Scheperman; Matteo Les (61. Agca), Elias Sierra, Melih Ibrahimoglu; Kasper Lunding (26. Szöke), Samuel Armenteros (46. Polley), Bilal Basacikoglu.

Wisselspelers Heracles Almelo Reserves: Timo Jansink, Robin Polley, Rohat Agca, Chiel Olde Keizer, Adrian Szöke