Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard met 0-2 gewonnen. Giacomo Quagliata en Sinan Bakis maakten na de rust het verschil.

De formatie van Frank Wormuth begon goed aan de wedstrijd. Sinan Bakis zette in de achtste minuut Yanick van Osch aan het werk met een vrije trap van ongeveer 25 meter en kopte vier minuten later net over. Het eerste gevaar van de thuisclub kwam na een kwartier spelen. Het schot van Mats Seuntjens werd door Koen Bucker gepareerd.

Heracles Almelo kreeg in de slotfase van de eerste helft nog twee mogelijkheden. Het schot van Sinan Bakis was een prooi voor Yanick van Osch en in de blessuretijd kopte Anas Ouahim net naast.

Fortuna Sittard, dat voor de rust nauwelijks voor dreiging zorgde, was in de tweede helft actiever. Een schot van Zian Fleming werd in de vijftigste minuut geblokt. Heracles Almelo sloeg in de 58ste minuut vanuit de omschakeling toe. Giacomo Quagliata ondernam een rush aan de linkerkant en het schot verdween via Yanick van Osch in het doel.

De thuisclub had in de 63ste minuut bijna het antwoord. Een uithaal van Zian Fleming werd door Koen Bucker op fraaie wijze over het doel getikt. Heracles Almelo kwam in de 68ste minuut op 0-2. De steekpassje was van Emil Hansson. Sinan Bakis trof het doel met een bekeken inzet.

De kansen bleven komen. Koen Bucker had in de zeventigste minuut een mooie save in huis op een kopbal van Paul Gladon en drie minuten later mikte Sinan Bakis op de paal. Fortuna Sittard probeerde het tij te keren en zorgde nog voor gevaar via een kopbal van Dimitrios Siovas en een schot van Tijjani Noslin. De eerste uitzege van Heracles Almelo in dit seizoen kwam niet meer gevaar.