De interlandperiode is voorbij en de Eredivisie wordt weer hervat. Zondag gaat Heracles Almelo op bezoek bij Fortuna Sittard. Een belangrijke wedstrijd voor de ploeg van Frank Wormuth, want het gat met de Limburgers, die momenteel de zestiende plaats op de ranglijst bezetten, is vijf punten met de wetenschap dat Fortuna Sittard nog een wedstrijd tegoed heeft.

De laatste wedstrijd voor de interlandbreak eindigde teleurstellend voor de Almeloërs. De Heraclieden gingen met 2-0 onderuit tegen sc Heerenveen en dat zorgde voor een dertiende plaats op de ranglijst met vijf punten marge tot de zestiende plek, die plaatsing voor de Keuken Kampioen Play-Offs zou betekenen. “Sinds december leven we al met deze druk. We hebben misschien nog twee of drie overwinningen nodig voor handhaving, maar dat is nog ver weg. We weten dat we moeten.”, aldus Frank Wormuth.

Wormuth gaat in de resterende wedstrijden uit van het collectief. “Het gaat er niet om alleen maar de beste elf voetballers op te stellen. We stellen de beste elf voetballers op die goed samenspelen. Een goede harmonie in het elftal is belangrijker. In deze fase van het seizoen gaat niet meer om ontwikkeling of aantrekkelijk spelen. Het gaat alleen om punten halen.”

Heracles Almelo wist dit seizoen nog geen uitduel te winnen, maar de Heraclieden zijn erop gebrand om zondag de punten mee naar Almelo te nemen. Dat moet de ploeg wel zien te bewerkstelligen zonder sterkhouder Orestis Kiomourtzoglou. De middenvelder kampt met een enkelblessure en zal de komende duels vanaf de kant moeten toekijken. “De laatste drie weken heeft Kiomourtzoglou met pijnstillers gespeeld en hij kreeg steeds meer problemen met zijn enkel. We moeten rekening houden met de gezondheid van onze spelers en daarom kiezen we voor zekerheid voor zijn enkel. Hopelijk is hij dan in de laatste vier wedstrijden van het seizoen weer beschikbaar.”