De interlandperiode zit erop. Twee Heraclieden kwamen in de afgelopen interlandweek in actie. Voor Luca de la Torre stonden er met Team USA drie belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden op het programma, terwijl Giacomo Quagliata zijn tweede jeugdinterland voor Italië O21 speelde. Reden voor ons om nog één keer terug te blikken op de interlandperiode.

Luca de la Torre plaatst zich voor het WK 2022 in Qatar

Luca de la Torre is op pad geweest met het nationale elftal van de Verenigde Staten voor de laatste wedstrijden van de CONCACAF WK-kwalificatiereeks. Het twaalfde duel in deze reeks, een uitwedstrijd tegen Mexico, eindigde in 0-0. De Heraclied kreeg geen speelminuten.

Dit veranderde in het tweede duel van deze week. In de thuiswedstrijd tegen Panama kreeg De La Torre een basisplaats van bondscoach Gregg Berhalter en het werd een feestelijk duel voor de Amerikanen. Binnen een half uur stond de thuisploeg al met 3-0 voor en deze marge werd alleen maar groter. Luca de la Torre speelde de volledige wedstrijd en leverde een belangrijke bijdrage aan de uiteindelijke 5-0 zege op Panama. Door deze zege klommen de Amerikanen naar de derde plek en kon kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar ze eigenlijk niet meer ontgaan.

De top drie van de CONCACAF WK-kwalificatiereeks plaatsen zich voor het WK 2022 en met ingang van de laatste groepswedstrijd bezette Team USA de derde plek achter Canada en Mexico. In de laatste groepswedstrijd ging Team USA op bezoek bij de nummer vier van de ranglijst – en tevens rechtstreekse concurrent – Costa Rica. De Costa Ricanen moesten met zes doelpunten verschil winnen om Team USA van het WK te houden, maar dat bleek te veel gevraagd. Luca de la Torre ging met ‘zijn’ Team USA met 2-0 onderuit, maar het feest was er niet minder om. De Heraclied gaat met zijn land naar het WK 2022 in Qatar.

Winst voor Giacomo Quagliata bij Italië O21

Italië O21 won afgelopen dinsdag het EK-kwalificatieduel tegen Bosnië en Herzegovina. Giacomo Quagliata kreeg een basisplaats en speelde 65 minuten mee met de ploeg van Paolo Nicolato. De Italianen wonnen met 1-0 door een doelpunt van Nicolo Rovella. Na de zege op Bosnië en Herzegovina is Italië koploper in haar poule om EK-kwalificatie. Zeventien punten is het resultaat na zeven kwalificatiewedstrijden.

Op vrijdag 25 maart speelde Italië O21 haar eerste duel van de afgelopen interlandperiode, echter kreeg Quagliata geen speelminuten in dit duel.