De opties in de contracten van Luca de la Torre, Giacomo Quagliata en Navajo Bakboord zijn gelicht. Dat betekent dat het drietal nu tot medio 2023 verbonden blijft aan Heracles Almelo.

Het contract van Ismail Azzaoui is formeel opgezegd, echter blijven speler en club met elkaar in contact over de toekomst. Azzaoui is momenteel namelijk herstellende van een zware knieblessure.

Heracles Almelo-doelman Janis Blaswich heeft eveneens een aflopend contract. Hij vertrekt in de zomer naar Bundesliga-club RB Leipzig. De doelman heeft in Duitsland een contract tot medio 2025 getekend. Ook Mats Knoester beschikt over een aflopend contract. Met hem heeft de club vorige zomer gesproken over een langer verblijf, maar dit heeft niet geleid tot een nieuw contract.

Er is een aantal spelers waar de club geen formele handeling vóór 1 april hoefde te verrichten. In een later stadium zal meer duidelijkheid komen over hun toekomst bij de club. Dit geldt voor Adrian Szöke, Elias Oubella, Rohat Agca, Samuel Armenteros, Alessandro Damen (verhuurd aan ADO Den Haag) en Jeremy Cijntje (verhuurd aan FC Den Bosch).