Luca de la Torre heeft met het nationale elftal van de Verenigde Staten een reuzenstap gezet richting het WK in Qatar. Het dertiende duel in de CONCACAF kwalificatiereeks, een thuisduel tegen concurrent Panama leverde een overtuigende zege op: 5-1. De Heraclied speelde de gehele wedstrijd.

FOTO’S @USMNT

Team USA had de zaken in Orlando al snel voor elkaar. Christian Pulisic benutte in de zeventiende minuut een strafschop en na 27 minuten stond het 3-0 door de treffers van Paul Arriola en Jesus Ferreira. Heraclied De la Torre was met zijn kenmerkende dribbel en steekpass belangrijk in aanloop naar de derde treffer van Ferreira.

Pulisic benutte vier minuten na de rust nog een tweede penalty en nam in de 65ste minuut ook de 5-0 voor zijn rekening na een aanval, waarbij Luca de la Torre opnieuw een belangrijke rol speelde met een dribbel om het spel te versnellen. Panama scoorde pas vier minuten voor tijd de spreekwoordelijke eretreffer via Anibal Godoy.

Canada (4-0 zege op Jamaica) blijft koploper en is zeker van het WK. De Verenigde Staten en Mexico (0-1 bij Honduras) hebben met nog een duel te gaan drie punten voorsprong op Costa Rica dat de vierde plaats bezet. Door de nederlaag van Panama is Costa Rica in ieder geval al zeker van het spelen van de play-offs tegen de winnaar van Oceanië. Donderdag 31 maart speelt Team USA in en tegen Costa Rica en kan daarmee zelf de kwalificatie voor het WK veilig stellen.