Heracles Almelo oefende vrijdagmiddag in Duitsland tegen VfL Bochum. De Bundesliga-club was met 2-0 te sterk. Eduard Löwen en Tarsis Bonga waren trefzeker voor de thuisploeg.

De eerste gevaarlijke kans in het oefenduel was voor VfL Bochum. Spits Sebastian Polter kopte hard richting het doel, maar Koen Bucker tikte de bal uit het doel. Sinan Bakis was in het eerste bedrijf nog gevaarlijk voor de thuisploeg maar het eerste bedrijf eindigde zonder treffers.

In de tweede helft was het direct raak. Eduard Löwen schoot een minuut na rust de bal via de paal in het doel, Koen Bucker was kansloos. De Almelose doelman was daarna twee keer belangrijk. Een hard schot van Tim Oermann werd knap gered en even later had hij een katachtige redding in huis op een hard schot van Florian Berisha. Na een uur spelen verdubbelde Tarsis Bonga de score.

In de slotfase was Navajo Bakboord nog dichtbij een treffer. De voorzet van de rechtsback raakte de lat.

Opstelling VfL Bochum: Manuel Riemann, Danilo Soarees, Erhan Masovic, Saulo Decarli, Anthony Losilla, Herbert Bockhorn, Elvis Rexhbecaj, Tarsis Bonga, Eduard Löwen, Sebastian Polter, Ali Demirel

Opstelling Heracles Almelo: Koen Bucker, Navajo Bakboord, Marco Rente (75. Sven Sonnenberg), Justin Hoogma, Ruben Roosken, Orestis Kiomourtzoglou (75. Melih Ibrahimoğlu), Lucas Schoofs (Noah Fadiga), Adrian Szöke (60. Anas Ouahim), Sinan Bakis, Samuel Armenteros (60. Robin Polley)


Bekijk hieronder de samenvatting van Heracles TV.