Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen met 2-0 verloren. Amin Sarr en Nick Bakker namen in de tweede helft de doelpunten voor hun rekening.

De thuisclub kreeg in de beginfase enkele hoekschoppen. Het eerste gevaar volgde in de twintigste minuut. Milan van Ewijk ondernam een rush aan de rechterkant maar de inzet ging uiteindelijk voorlangs. Heracles Almelo kwam in de 29ste minuut goed weg toen Mats Knoester een inzet van Sydney van Hooijdonk wist te blokken en daarmee een doelpunt voorkwam.

Heracles Almelo kon in het eerste half uur weinig uitrichten. Het eerste wapenfeit volgde in de 32ste minuut. Bilal Basaçikoglu krulde de bal echter net langs de paal. Vijf minuten probeerde Sinan Bakis het. Het schot werd echter eenvoudig gepareerd door Erwin Mulder.

De eerste kans na de rust was voor Sydney van Hooijdonk. Zijn schot in de 55ste minuut ging rakelings naast. Twee minuten later kreeg Luca de la Torre een grote kans. Zijn inzet werd gepareerd door Erwin Mulder. Weer twee minuten later kwam sc Heerenveen op 1-0. Amin Sarr schoof de bal langs Koen Bucker.

Heracles Almelo probeerde het tij te keren. Samuel Armenteros, Emil Hansson en Justin Hoogma moesten de ploeg van nieuwe impulsen voorzien. Even daarvoor had Heerenveen een mogelijkheid op de 2-0 gehad. Koen Bucker stopte het schot van Amin Sarr.

De formatie van Frank Wormuth drong in de slotfase aan. Een kopbal van Emil Hansson ging in de 81ste minuut net over en drie minuten later leek Sinan Bakis de 1-1 binnen te schieten. De treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel. sc Heerenveen sloeg in de 88ste minuut toe. De vrijgelaten Nick Bakker tikte bij de tweede paal van dichtbij binnen en daarmee was het duel gespeeld.