Heracles Almelo neemt het vrijdagavond op tegen sc Heerenveen. In Friesland kan trainer Frank Wormuth, naast de langdurig geblesseerden, niet beschikken over Mateo Les (voetblessure), Giacomo Quagliata (geschorst) en Janis Blaswich (spierblessure).

Afgelopen zondag speelde Heracles Almelo met 0-0 gelijk thuis tegen Vitesse. “We hebben geen kansen weggegeven en daarvoor verdient mijn ploeg een compliment. We hebben echter ook geen grote gecreëerd, dat kwam met name door de passnauwkeurigheid die niet goed was. Dat is een mentaal probleem. Misschien zijn we een beetje bang geweest in het veld omdat we nu moeten presteren, maar dat was alleen het geval in de aanvallende situaties. Daar moeten we aan werken”, aldus Frank Wormuth.

De oefenmeester wil het uitduel van vrijdagavond winnen. “sc Heerenveen won nog niet in 2022. Ze zijn belangrijke spelers kwijtgeraakt de afgelopen maanden, een situatie die vergelijkbaar is met die van ons. Beide ploegen hebben uitdagingen en daardoor ontstaan er automatisch fouten. Wij hopen te kunnen profiteren van de fouten die sc Heerenveen maakt.”

Dit seizoen won de ploeg van Wormuth nog niet in uitwedstrijden. Heracles Almelo speelt dit seizoen nog uitduels tegen sc Heerenveen, Fortuna Sittard, FC Groningen, Willem II en RKC Waalwijk. “Dit zijn ploegen die hetzelfde niveau hebben als wij. We moeten erin blijven geloven en ons focussen op de taken die we hebben in het veld. Dan maken we een grote kans om uitduels te gaan winnen.”

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing met Frank Wormuth bij Heracles TV.