Heracles Almelo heeft aan de thuiswedstrijd tegen Vitesse een punt overgehouden. Beide ploegen wisten niet te scoren in een duel dat nooit op gang kwam.

De eerste helft had weinig te bieden. De wedstrijd verliep in een traag tempo en werd bovendien veelvuldig onderbroken door kleine overtredingen. Heracles Almelo had meer balbezit maar de enige concrete mogelijkheid was op slag van rust. Luca de la Torre kwam met een mooie actie in het vijandelijke strafschopgebied en speelde Nikolai Laursen aan. Het schot van de rechtsbuiten ging ruim voorlangs.

Samuel Armenteros en Lucas Schoofs moesten het spel van Heracles Almelo van nieuwe impulsen voorzien en na een kwartier volgden ook Emil Hansson en Kasper Lunding. De tweede helft verschilde lange tijd weinig van de eerste. De slotfase had nog een en ander te bieden. Een schot van Giacomo Quagliata in de 77ste minuut werd geblokt en Vitesse zorgde drie minuten later voor gevaar met een kopbal van Jacob Rasmussen (net naast).

Heracles Almelo kreeg in de 88ste minuut een mogelijkheid via Samuel Armenteros maar Jacob Rasmussen wist de inzet met een sliding te voorkomen. Koen Bucker reageerde in blessuretijd nog attent op een inzet van Daan Huisman en het laatste wapenfeit kwam van Orestis Kiomourtzoglou. Zijn schot ging royaal over het doel.