Heracles Almelo speelt zondagmiddag thuis tegen Vitesse. Trainer Frank Wormuth zag afgelopen week Janis Blaswich, Marco Rente, Orestis Kiomourtzoglou en Lucas Schoofs terugkeren op het trainingsveld. Komend weekend kan hij, naast de langdurig geblesseerden, niet beschikken over Navajo Bakboord (ziek), Sven Sonnenberg (ziek) en Mateo Les (voetblessure). Doelmannen Koen Bucker en Robin Jalving zijn weer in training na ziek te zijn geweest, achter hun namen staat nog een vraagteken voor zondag.

Frank Wormuth zag Vitesse afgelopen week met 0-1 onderuit gaan in de Europese wedstrijd tegen AS Roma. “Vitesse heeft goed gespeeld tegen AS Roma. Ze zijn de laatste weken wat wisselvallig in de Eredivisie maar desondanks staan ze er goed voor op de ranglijst.”

De oefenmeester wil dat zijn ploeg beter speelt als in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle. “Vitesse is beter dan PEC Zwolle. Daarom moeten we 5 of 10% beter zijn om kans te maken op een resultaat tegen Vitesse. We spelen thuis en daarom moeten we ook risico nemen om kans te maken op een zege. We zijn in de slotfase van het seizoen en hebben nog zeker drie overwinningen nodig om ons te handhaven in de Eredivisie. Het zou mooi zijn om die overwinningen zo snel mogelijk te behalen. Elke wedstrijd is een finale, maar ik wil niet dat de laatste drie duels van het seizoen finales zijn.”

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing met Frank Wormuth bij Heracles TV.