Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen PSV met 3-1 verloren. Joey Veerman, Eran Zahavi en Cody Gakpo scoorden namens de thuisclub. Het Almelose doelpunt kwam voor rekening van Samuel Armenteros.

PSV dicteerde vanaf de aftrap en al na vijf minuten hield Koen Bucker de doorgebroken Noni Madueke van scoren af. Heracles Almelo was de bal steeds snel kwijt en kon mede daardoor in aanvallend opzicht weinig uitrichten. Het enige wapenfeit viel te noteren in de negentiende minuut toen een boogbal van Sinan Bakis net over het doel ging. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Noni Madueke slalomde door de Almelose defensie en Joey Veerman schoof de bal binnen.

Heracles Almelo mocht daarna Koen Bucker bedanken dat de wedstrijd al niet voor de rust beslist was. De doelman kwam in de 35ste minuut als winnaar uit de strijd toen Madueke opnieuw een op een met hem kwam te staan. Bucker pareerde vervolgens ook schoten van Eran Zahavi (38ste minuut), Joey Veerman, Noni Madueke (40ste minuut) en Philipp Max (44ste minuut).

De thuisclub bleef ook na de rust de regie voeren. Noni Madueke mikte in de 48ste minuut net naast maar balverlies van Luca de la Torre leidde zeven minuten later tot de 2-0. Eran Zahavi rondde af met een geplaatste inzet.

Samuel Armenteros en Emil Hansson moesten het Almelose spel in het laatste half uur van impulsen voorzien en de beide invallers speelden in de 69ste minuut een zeer belangrijke rol bij de 2-1. Hansson gaf voor en de kopbal van Armenteros werd door Ibrahim Sangeré zodanig van richting veranderd dat Joël Drommel kansloos was. PSV sloeg twee minuten later opnieuw toe. Mario Götze werd de diepte ingestuurd. De Duitser stelde Cody Gakpo in staat om te scoren.

Heracles Almelo was in de slotfase vaker op de vijandelijke helft te vinden. De beste kans was echter voor PSV. De inzet van Carlos Vinicius in de 89ste minuut werd door Koen Bucker gestopt.