De reserves van Heracles Almelo gingen op maandagmiddag flink onderuit in een oefenwedstrijd tegen de reserves van Ajax. Om 12.00 uur werd er op Sportpark ‘De Toekomst’ in Amsterdam afgetrapt. Al vroeg kwam Ajax op voorsprong dankzij Danilo en nog in het eerste half uur werd die score uitgebreid naar 3-0 door doelpunten van Mohammed Kudus en Victor Jensen.

Na rust deed Heracles Almelo wat terug. Elias Sierra wist een heerlijke dieptepass van Adrian Szöke op waarde te schatten en bracht de stand op 3-1. Het bleek geen inleiding te zijn van een comeback. Twee minuten later namelijk tekende Kenneth Taylor voor de 4-1 en gooide de wedstrijd in het slot. In de allerlaatste minuut werd ook nog de 5-1 gemaakt aan Amsterdamse zijde door opnieuw Kudus.

Minuten voor drie Academie-spelers
Vanuit de FC Twente / Heracles Academie deden drie jeugdspelers mee in deze oefenwedstrijd. In de rust viel Sem Scheperman in. Na rust kwamen ook Chiel Olde Keizer en doelman Sam Karssies in actie voor Heracles Almelo. Scheperman en Olde Keizer trainen al geruime tijd mee met de selectie van Heracles Almelo.

Ajax Reserves – Heracles Almelo Reserves: 5-1 (3-0)
5. Danilo 1-0, 11. Mohammed Kudus 2-0, 33. Victor Jensen 3-0, 63. Elias Sierra 3-1, 65. Kenneth Taylor 4-1, 87. Mohammed Kudus 5-1.

Opstelling Ajax Reserves
Charlie Setford, Liam van Gelderen, Enric Llansana, Nordin Musampa, Nico Tagliafico, Kenneth Taylor, Ryan Gravenberch, Mohammed Kudus, Victor Jensen, Danilo, Mohamed Daramy.

Opstelling Heracles Almelo Reserves
Robin Jalving (74. Sam Karssies), Robin Polley, Navajo Bakboord, Justin Hoogma, Ruben Roosken, Melih Ibrahimoglu (23. Rohat Agca), Elias Sierra, Adrian Szöke, Kasper Lunding (81. Chiel Olde Keizer), Samuel Armenteros (46. Sem Scheperman), Emil Hansson.