Heracles Almelo heeft de derby tegen PEC Zwolle overtuigend met 2-0 gewonnen. Luca de la Torre en Sinan Bakis namen de doelpunten voor hun rekening.

De formatie van Frank Wormuth greep vanaf de aftrap het initiatief en na bijna een minuut ging een kopbal van Orestis Kiomourtzoglou rakelings over. Vijf minuten later kreeg Nikolai Laursen de volgende kans. Zijn inzet werd gepareerd door Kostas Lamprou. Het volgende moment kwam op conto van Mats Knoester. De kopbal in de achttiende minuut werd door Kostas Lamprou op de doellijn gekeerd. De doelman vertolkte een minuut later een hoofdrol. Anas Ouahim zette goed door en stond ineens oog in oog met de ver uit zijn doel gelopen Lamprou. De middenvelder gaf breed op Luca de la Torre en hij rondde af met een mooie stift.

Heracles Almelo bleef ook na de 1-0 de regie voeren. Noah Fadiga probeerde het na een half uur van grote afstand maar Kostas Lamprou stond op de goede plek. Vier minuten later kreeg Giacomo Quagliata een uitgelezen kans op de 2-0. De Italiaan mikte na een mooie aanval rakelings voorlangs.

De tweede helft begon kalm maar in de 55ste minuut viel het tweede doelpunt. Het voorbereidende werk was van Orestis Kiomourtzoglou. Sinan Bakis schoof de bal vervolgens langs de aan de grond genagelde Lamprou.

Heracles Almelo kreeg kansen op meer. Een schot van Sinan Bakis werd in de 61ste minuut onschadelijk gemaakt door Kostas Lamprou en twee minuten later kopte Orestis Kiomourtzoglou net over. De middenvelder kreeg weer elf minuten later nog een schietkans. Deze keer stond Kostas Lamprou op de goede plek.

Een kwartier voor tijd maakte Samuel Armenteros zijn rentree voor Heracles Almelo. De bezoekers probeerden in de slotfase nog het tij te keren. Het schot van Luka Adzic in de 81ste minuut was het eerste schot waarbij Janis Blaswich in actie moest komen. De laatste mogelijkheid was voor Nikolai Laursen. Zijn inzet drie minuten in blessuretijd werd door Kostas Lamprou gekeerd.