Heracles Almelo speelt zaterdagmiddag om 16.30 uur de ontzettend belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter PEC Zwolle. Dat PEC Zwolle onderaan staat zegt niets over de vorm van de Zwollenaren. Ze zijn nog ongeslagen in 2022 en erop gebrand om afscheid te nemen van de laatste plek. Voor de selectie van trainer Frank Wormuth zou een overwinning een grote stap richting de bovenkant van de middenmoot betekenen.

Terugblikkend op de wedstrijd uit in Alkmaar tegen AZ zegt Wormuth het volgende: “Als trainer hoop je natuurlijk altijd dit soort wedstrijden te winnen. We hebben niet veel kansen gecreëerd, maar ook niet superveel kansen weggegeven. Ondertussen hebben we maar liefst negen wedstrijden verloren met maar één doelpunt verschil. Tegen AZ waren we in de cruciale momenten niet goed genoeg. Daar moeten we echt van leren.”

Dat moet de thuisploeg meenemen naast de kwaliteiten die de ploeg volgens de oefenmeester bezit. Wormuth: “We spelen thuis voor onze trouwe supporters. We willen de bal hebben en kansen creëren. We kunnen thuis niet anders dan met risico spelen. De drie punten zijn ongelofelijk belangrijk. Elke thuiswedstrijd is vanaf nu een moet-wedstrijd. We willen power, action, doelpunten en een overwinning.”

Samuel Armenteros zit voor het eerst bij de wedstrijdselectie en start vanaf de bank. Wormuth kan dit weekend nog niet beschikken over Lucas Schoofs (heupblessure). Ook Mateo Les (voetblessure) en Sven Sonnenberg (spierblessure) zijn niet beschikbaar. Ismail Azzaoui, Kaj Sierhuis en Elias Oubella zijn langdurig geblesseerd.

Heracles Almelo – PEC Zwolle staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.

De volledige voorbeschouwing van Wormuth

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing met Frank Wormuth bij Heracles TV