Aan elke thuiswedstrijd van Heracles Almelo is een wedstrijdsponsor verbonden. In de week van de wedstrijd gaan we bij de sponsor langs om te praten over wat er speelt binnen het bedrijf. Voor de wedstrijd Heracles Almelo – PEC Zwolle van aanstaande zaterdag is de wedstrijdsponsor Thuisgenoten.

Thuisgenoten is een Almelose onderneming die alle vormen van thuiszorg biedt: van huishoudelijke ondersteuning, thuisbegeleiding tot intensieve verpleging en verzorging en dagbesteding. Meer tijd voor zorg en meer aandacht voor het individu, zodat mensen thuis zo veel en zo lang mogelijk kunnen genieten van alles wat hen lief is. Dat is waar Thuisgenoten voor staat. Voor mensen die niet meer thuis verzorgd kunnen worden, heeft Thuisgenoten verschillende woonzorglocaties in de regio.

De Löchte

In januari van dit jaar heeft Thuisgenoten een nieuwe woonzorglocatie geopend in Almelo genaamd De Löchte. Op de locatie, die tevens geschikt is voor mensen met beginnende dementie, worden 28 appartementen van ca. 50 m² verhuurd onder de huursubsidiegrens. Alle wooneenheden zijn voorzien van een badkamer, slaapkamer, woonkamer en keukenblok. Om in de woonzorglocatie te kunnen wonen is een zorgindicatie nodig, welke onder andere gesteld kan worden door de regie verpleegkundige van Thuisgenoten.

Een deskundig team is 24 uur per dag op de locatie aanwezig en biedt intensieve begeleiding en zorg op maat. Beneden in de woonzorglocatie is een gemeenschappelijke ruimte ingericht waar ruimte is voor sociale interactie en waar diverse activiteiten plaatsvinden. Voor de bewoners geldt: “u verlaat dan weliswaar uw huis, maar niet uw thuis.” – Thuisgenoten zorgt dat iedereen zich snel thuis voelt.

Wonen bij Thuisgenoten

Thuisgenoten heeft vijf woonzorglocaties: De Löchte in Almelo, ’t Iemenschoer in Haaksbergen, Slangenbeek in Hengelo, Oranjeplein in Vroomshoop en De Aa in Wierden. Alle locaties zijn kleinschalig met 20 tot 28 appartementen. Deze zorgappartementen zijn ruim, comfortabel ingericht en hebben veel lichtinval.

Vacatures

In de zorgsector wordt voortdurend gezocht naar geschikte collega’s, ook bij Thuisgenoten. Werken bij Thuisgenoten betekent werken in een zorgwereld vol uitdaging, afwisseling en professionaliteit. Het bedrijf heeft een open en informele cultuur, waarin niet alleen cliënten, maar ook medewerkers centraal staan. Naast professionaliteit vindt Thuisgenoten plezier in je werk een zeer belangrijke factor.

Op de website van Thuisgenoten staan diverse vacatures voor zorgprofessionals, maar ook voor stages, vakantiewerk en vrijwilligerswerk. De vacatures omvatten een wisselend aantal uren en bevinden zich in Twente, Gelderland, Drenthe en Groningen. Het is ook mogelijk om een open sollicitatie te sturen.

Meer informatie over werken bij Thuisgenoten? Klik dan hier.