Samuel Armenteros tekende voor het eerst bij Heracles Almelo in de zomer van 2009. Hij kwam over van sc Heerenveen. In zijn eerste periode bij Heracles Almelo die liep tot januari 2013 kwam Armenteros tot 32 doelpunten en 21 assists in 109 wedstrijden voor de Almelose club. Daarmee verdiende de spits een transfer naar RSC Anderlecht. Bij RSC Anderlecht kwam Armenteros niet uit de verf en na tussenstappen bij Feyenoord (huur), Willem II (huur) en FK Qarabağ kwam hij terug bij Heracles Almelo. Dat bleek opnieuw een schot in de roos. In het seizoen 2016-2017 scoorde hij in 21 keer in 32 officiële duels. Benevento Calcio, destijds uitkomend in de Serie A, toonde interesse in Armenteros en nam hem definitief over. Vervolgens voegde hij nog Portland Timbers (huur), FC Crotone (huur) en Fujairah SC toe aan zijn cv.

Nu staat hij dus voor zijn derde periode in het zwart wit. Reden genoeg voor Heracles TV om bij te praten met Armenteros.