Tim heeft zich via de eChampions League Qualifier geplaatst voor het hoofdtoernooi in december 2021. Het hoofdtoernooi begint vandaag. Er zijn in totaal 64 deelnemers, die over twee dagen de groepsfase van de eChampions League zullen afwerken.

Vandaag, 19 februari 2022, zullen 32 deelnemers uit Nederland, Spanje, Portugal, Engeland, Schotland, Argentinië en België het tegen elkaar opnemen in een zogenaamd Swiss Format. Een Swiss Format heeft altijd een vast aantal rondes, in dit geval vijf. De spelers spelen altijd tegen een deelnemer die evenveel wedstrijden heeft gewonnen en verloren. Om door te gaan naar de volgende ronde moet Tim drie wedstrijden winnen en mag hij er twee verliezen.

Tijdens de eChampions League wordt een prijzenpot van $281.000 verdeeld. Na de groepsfase wordt op 23 en 24 april een knock-outfase gespeeld, gevolgd door de eChampions League Finals op 27 mei. Het is de eerste keer dat een speler van Heracles Esports deelneemt aan de eChampions League. Deelnemende teams zijn onder meer Team Gullit, Red Bull Leipzig en Schalke 04.

Tim speelt zijn eerste wedstrijd om 17:15 uur tegen Resaaf van Montpellier HSC uit Frankrijk. De eChampions League is live te volgen op: https://www.twitch.tv/easportsfifa.