Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen AZ met 2-1 verloren. Tijjani Reijnders en Vangelis Pavlidis scoorden namens de thuisclub. Nikolai Laursen tekende voor het Almelose doelpunt.

De opstelling was in vergelijking met het duel van vorige week op vier plekken gewijzigd Justin Hoogma, Anas Ouahim, Ruben Roosken en Adrian Szöke stonden in Alkmaar aan de aftrap en zorgden er mede voor dat Heracles Almelo in de eerste helft organisatorisch goed voor de dag kwam. AZ werd nauwelijks gevaarlijk. Een schot in de zevende minuut van Hakon Evjen was geen probleem voor Janis Blaswich. Het tweede wapenfeit van de thuisclub leverde echter wel een doelpunt op. Tijjani Reijnders schoot in de 25ste minuut van dichtbij hard raak.

Heracles Almelo liet zich niet van de wijs brengen maar kon in aanvallend opzicht weinig brengen. Dat veranderde in de 42ste minuut. Ruben Roosken gaf de bal prachtig voor en Nikolai Laursen kopte hard en overtuigend binnen.

AZ sloeg drie minuten na de rust opnieuw toe. Vangelis Pavlidis tikte op aangeven van Yukinari Sugawara van dichtbij binnen. Heracles Almelo probeerde meer spelaandeel te krijgen maar had wederom moeite om in de buurt van het vijandelijke doel te komen. Janis Blaswich reageerde attent op de schoten van Jesper Karlsson (66ste minuut) en Hakon Evjen (67ste minuut).

Heracles Almelo ontsnapte in de 71ste minuut aan de 3-1. De inzet van Jesper Karlsson ging rakelings voorlangs en Vangelis Pavlidis kwam een teenlengte te kort om de bal binnen te tikken. De formatie van Frank Wormuth probeerde in de slotfase nog iets af te dwingen maar kon de nederlaag niet meer afwenden.