Heracles Almelo neemt het zaterdagavond in Alkmaar op tegen AZ, de huidige nummer vier van de Eredivisie. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Kaj Sierhuis (de rest van het seizoen uitgeschakeld met een knieblessure), Mateo Les (voetblessure), Lucas Schoofs (heupblessure) en Samuel Armenteros (niet wedstrijdfit). Luca de la Torre is nog een twijfelgeval.

Frank Wormuth baalt van het wegvallen van Kaj Sierhuis. “Hij was de afgelopen weken goed bezig en maakte belangrijke doelpunten voor ons. Hij was fit en erg belangrijk voor de ploeg. We gaan hem missen. Sinan Bakis, Adrian Szöke en Samuel Armenteros moeten de spitspositie de komende weken invullen, daar heb ik alle vertrouwen in.”

De oefenmeester vindt AZ een van de betere ploegen in de Eredivisie. “Ze zijn al sinds 7 november j.l. ongeslagen. De laatste keer dat Heracles Almelo een resultaat behaalde bij AZ in competitieverband was in 2005. Het wordt tijd om die negatieve reeks een keer ten einde te brengen. We hebben dan ook niets te verliezen in Alkmaar.”

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing met Frank Wormuth bij Heracles TV.