Het Pius X College en scholengemeenschap Canisius hebben zich aangesloten bij het innovatieplatform van Heracles Almelo. Op maandag 14 februari hebben alle partijen hiervoor een overeenkomst ondertekend. Beide middelbare scholen willen op deze manier meer aansluiting zoeken met het bedrijfsleven en leerlingen kennis laten maken met topsport, bewegen en een gezond leven.

“Met het netwerk van Heracles kunnen we leerlingen eerder en beter in contact laten komen met leren in de praktijk”, legt Peter ten Dam, locatiedirecteur van Canisius Almelo, uit. “BeroepsoriĆ«ntatie, stages en gastlessen staan daarbij centraal, zodat leerlingen eerder in contact komen met mogelijke beroepen en zich daarvan een beter beeld kunnen vormen. Daarnaast maken leerlingen op deze manier kennis met een gezonde lifestyle,  een goede basis om gelukkiger te zijn en om beter te kunnen leren.”

“Met het netwerk van Heracles kunnen we leerlingen eerder en beter in contact laten komen met leren in de praktijk.”

Peter ten Dam, locatiedirecteur Canisius Almelo

Ook Mark Wagt, locatiedirecteur van het Pius X College (locatie Aalderinkshoek) is verheugd met de samenwerking, al heeft zijn school al een connectie met de Almelose club. “Wij starten volgend jaar met het Soccer College, waarbij leerlingen onder schooltijd voetbaltraining krijgen van een gediplomeerd trainer. Onder de voorwaarde dat hun schoolprestaties goed zijn”, legt Wagt uit. “De trainingen vinden plaats op de velden van Oranje Nassau, naast het stadion van Heracles. We gaan binnen ons talentontwikkelingstraject PiusXpedition gebruikmaken van de expertise die Heracles heeft op het gebied van voeding en bewegingswetenschappen.”

Innovatie-initiatief Heracles Almelo

Het innovatie-initiatief van Heracles Almelo heeft als doel om een gezamenlijk aanbod voor talent in de regio te creĆ«ren. Dit om talentvolle studenten aan te trekken en te behouden. Hans van der Veen, strategisch commercieel adviseur bij Heracles Almelo: “We hadden al een hogeschool, universiteit en een mbo-school binnen ons initiatief. Ik ben er trots op dat het voortgezet onderwijs daar nu is bijgekomen. Het platform groeit zo steeds meer uit tot een unieke samenwerking tussen voetbalclub, bedrijven en onderwijsinstellingen.”

Tom Uitzetter, commercieel manager bij Heracles Almelo: “We pakken binnen het innovatie-initiatief ambitieuze, maatschappelijke uitdagingen op waarmee we de regio willen versterken. Middels deze samenwerking ondersteunen we de brede ontwikkeling van de middelbare schoolstudenten en brengen ze in contact met de mooie bedrijven die onze regio rijk zijn. Die rol past ons als Heracles goed.”

Van links naar rechts: Hans van der Veen, Mark Wagt, Peter ten Dam, Rob Toussaint en Tom Uitzetter.

New call-to-action