Janis Blaswich verlaat Heracles Almelo aan het einde van dit seizoen voor RB Leipzig. De 30-jarige doelman tekent tot medio 2025 bij de huidige nummer vier van de Bundesliga. Het contract van de in Willich (Duitsland) geboren doelman bij Heracles Almelo loopt aan het einde van het seizoen af en voor Blaswich lonkte deze mooie kans in een van de topcompetities van Europa.

Doelman Janis Blaswich spreekt zijn waardering voor Heracles Almelo uit: “Ik wil in ieder geval de trainers alvast bedanken voor de afgelopen drieënhalf jaar en in het bijzonder keeperstrainer Brian van Loo. Dankzij hem heb ik me zo ontwikkeld en dat laat zien hoe hier wordt gewerkt.” Heracles Almelo was al vanaf vorig seizoen in gesprek met Blaswich over een contractverlenging. Blaswich: “Ik waardeer enorm wat de club mij heeft aangeboden om mij hier te houden. Maar het stond hoog op mijn doelenlijst om nog een keer in de Bundesliga te keepen en daar wilde ik op wachten. Nu deze kans voorbijkomt, kan ik deze niet laten liggen.”

“Natuurlijk hadden we Janis graag willen behouden voor Heracles. We hebben hem een uitstekende aanbieding gedaan, maar hij heeft ook zijn ambitie”, geeft technisch directeur Tim Gilissen aan. “Janis is in de afgelopen maanden zeer betrouwbaar en transparant geweest in dit proces. Voor hem is dit een geweldige stap. We mogen trots zijn dat we opnieuw iemand afleveren aan een goede club in een Europese topcompetitie.”

Janis Blaswich doorliep de jeugd van Borussia Mönchengladbach tot aan het eerste elftal waar hij reservedoelman was achter onder andere Marc-André ter Stegen en Yann Sommer. In 2015-2016 werd hij verhuurd aan Dynamo Dresden en in 2017-2018 werd hij verhuurd aan Hansa Rostock. Bij beide clubs keepte hij nagenoeg alle wedstrijden in de Duitse 3. Liga. Dat was voor Heracles Almelo genoeg aanleiding om hem in de zomer van 2018 in te lijven als eerste doelman. In ruim drieënhalf seizoen voor Heracles Almelo kwam Janis Blaswich tot dusver tot 108 officiële wedstrijden. Daarin wist hij 26 keer de nul te houden.

Blaswich is duidelijk als het gaat om zijn focus voor de rest van het seizoen. “Die ligt bij Heracles Almelo, ook als het ging om de gesprekken met andere clubs. Dan pakte mijn zaakwaarnemer die op, zodat ik mijn focus op de trainingen en wedstrijden kon blijven houden. Ik ben aanvoerder en voel de verantwoordelijkheid om het seizoen met mijn team zo goed mogelijk af te sluiten.”

Bekijk hieronder een interview met Janis Blaswich over zijn overstap naar RB Leipzig bij Heracles TV.