Op Erve Asito speelde Heracles Almelo II op maandagavond in het kader van de reservecompetitie tegen de reserves van sc Heerenveen. De reservecompetitie is in het leven geroepen om de spelers die weinig of minder aan spelen toekomen bij het eerste elftal wedstrijdritme te gunnen. Naast Heracles Almelo en sc Heerenveen maken ook FC Emmen en FC Twente deel uit van deze kleine reservecompetitie. Om 18.30 uur floot scheidsrechter Keijl voor het begin van de eerste speelronde in de tweede seizoenshelft.

Justin Hoogma, Anas Ouahim en Emil Hansson maakten vorige week al hun eerste minuten in een oefenwedstrijd tegen SC Cambuur. Hoogma maakte afgelopen vrijdag tegen FC Utrecht zelfs al zijn rentree in de Eredivisie voor Heracles Almelo. Ook Hansson viel tegelijkertijd in en debuteerde in het zwart-wit.

Nu was het ook de beurt aan Samuel Armenteros die voor het eerst sinds lange tijd weer wedstrijdminuten maakte. Voor hem was nog maar 20 minuten gereserveerd. Vlak voor zijn wisselbeurt kreeg de Zweedse spits een grote kans, maar het schot ging drie meter over. Verder waren Ouahim en Lunding de meest dreigende aanvallers aan Almelose zijde, maar tot doelpunten leidde dit niet.

In de tweede helft waren er niet veel kansen. Het bleef beperkt tot slechts enkele gevaarlijke aanvallen. De mooiste aanval van de Almeloërs kon helaas net niet worden bekroond. De teen van Szöke kwam enkele centimeters tekort om de aanval tot doelpunt te promoveren. Een schot van de ingevallen Ibrahimoglu uit de draai vloog over. Daarmee bleef de wedstrijd doelpuntloos en eindigde in 0-0.

Heracles Almelo II – sc Heerenveen II: 0-0 (0-0)

Opstelling Heracles Almelo II
Koen Bucker, Robin Polley, Navajo Bakboord (46. Melih Ibrahimoglu), Sven Sonnenberg, Ruben Roosken, Justin Hoogma (75. Rohat Agca), Elias Sierra, Anas Ouahim (75. Sinan Bakis), Kasper Lunding, Samuel Armenteros (20. Adrian Szöke), Emil Hansson

Opstelling sc Heerenveen II
Erwin Mulder, Hamdi Akujobi, Joost van Aken, Caleb Asante, Djenahro Nunumete, Jan Ras, Stanislav Shopov, Arjen van der Heide, Filip Stevanovic, Anthony Musaba, Trustin van ’t Loo

Heracles Almelo II – sc Heerenveen II stond onder leiding van scheidsrechter Gert Keijl. Hij werd geassisteerd door Hans van Bruggen en Patrick Roos.