Heracles Almelo heeft aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht drie belangrijke punten overgehouden. Kaj Sierhuis tekende in de slotfase voor de enige treffer in een duel dat pas na de rust echt tot leven kwam.

De formatie van Frank Wormuth kreeg na veertien minuten de eerste mogelijkheid. Het schot van Orestis Kiomourtzoglou was geen probleem voor Fabian de Keijzer. De goalie van FC Utrecht redde in de 21ste minuut ook op een schot van Kaj Sierhuis. Heracles Almelo bleef het proberen. Sierhuis kreeg in de 32ste minuut een mogelijkheid maar werkte van dichtbij rakelings over. De laatste kans voor de rust was voor Nikolai Laursen. De Deen kopte in de 41ste minuut op aangeven van Giacomo Quagliata over het doel.

FC Utrecht had in de eerste helft niets laten zien maar kreeg na de rust wel de eerste kansen. Het schot van Djevencio van der Kust belandde op de paal en nauwelijks een minuut later mikte Mark van der Maarel net over. Het eerste Almelose vuurwerk volgde in de 55ste minuut. De inzet van Kaj Sierhuis werd gepareerd door Fabian de Keijzer en even later moest de doelman zich strekken op een spectaculaire omhaal van Bilal Basaçikoglu.

De volgende kans was weer voor de bezoekers. Het schot van Henk Veerman ging net over het doel. Twee minuten later nam Orestis Kiomourtzoglou het vijandelijke doel onder vuur maar Fabian de Keijzer stond op de goede plek. Luca de la Torre kreeg de volgende mogelijkheid. De Amerikaan sneed in de 62ste minuut door de Utrechtse defensie en mikte aansluitend rakelings over.

Heracles Almelo hield rond de 69ste minuut de nul en had dat vooral te danken aan Janis Blaswich. Henk Veerman mikte eerst nog in het zijnet en vervolgens was het de beurt aan de doelman. Eerst stopte hij een inzet van Sander van der Streek en daarna had hij ook een flitsend antwoord op een inzet van Willen Janssen.

Heracles Almelo kwam in de 82ste minuut op 1-0. Noah Fadiga zette de aanval op met een prachtige pass. Bilal Basaçikoglu vond vervolgens Kaj Sierhuis. De aanvaller speelde zich knap vrij en mikte gedecideerd raak. De laatste minuten waren spannend maar leverden geen kansen meer op.