Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Ajax met 3-0 verloren. Davy Klaassen, Sebastien Haller en Kenneth Taylor namen in een eenzijdig duel de doelpunten voor hun rekening. Janis Blaswich stopte in de slotfase nog een strafschop van Dusan Tadic.

Ajax greep al snel het initiatief en de eerste mogelijkheden waren voor Antony. Janis Blaswich stond op de goede plek bij een schuiver in de derde minuut en een kopbal in de negende minuut. De thuisclub kwam in de 22ste minuut op voorsprong. Davy Klaasen was attent bij een scrimmage en werkte de bal van dichtbij in het Almelose doel.

Heracles Almelo bleef compact spelen en de thuisclub kreeg in het restant van de eerste helft nauwelijks mogelijkheden. Een inzet van Noussair Mazraoui werd in de 29ste minuut geblokt en daar bleef het bij. De formatie van Frank Wormuth kon in aanvallend opzicht weinig afdwingen.

Janis Blaswich onderscheidde zich meteen na de rust met prima reddingen op schoten van Antony (46ste minuut) en Noussair Mazraoui (47ste minuut). Heracles Almelo probeerde meer spelaandeel te krijgen en dat resulteerde in de 54ste minuut in een schot van Kaj Sierhuis dat rakelings naast ging. Een minuut later stond het 2-0. Sebastien Haller tikte op aangeven van Dusan Tadic van dichtbij binnen.

Ajax besliste het duel in de 65ste minuut toen de net ingevallen Kenneth Taylor ruim baan kreeg richting het Almelose doel en Janis Blaswich passeerde met een geplaatste schuiver.

De thuisclub geloofde het daarna wel en speelde het duel gecontroleerd uit. In de slotfase viel er nog wat te beleven en Janis Blaswich speelde daarbij een hoofdrol. Hij keerde in de 81ste minuut een vrije trap Dusan Tadic en zeven minuten later stopte hij een strafschop van Tadic. De doelman had in de negentigste minuut geen kans op een schot van Edson Alvarez maar de lat bracht deze keer uitkomst.