Heracles Almelo neemt het zondag in de Johan Cruijff ArenA op tegen Ajax. Trainer Frank Wormuth kan, op de langdurig geblesseerden Ismail Azzaoui en Elias Oubella na, beschikken over een volledig fitte selectie. Alleen de oefenmeester zelf was vrijdag niet fit, waardoor René Kolmschot de voorbeschouwing voor zijn rekening nam.

De assistent-trainer kijkt met een wisselend gevoel terug op de eerste twee duels na de winterstop tegen N.E.C. en Go Ahead Eagles. “We zijn 2022 niet helemaal begonnen zoals we voor ogen hadden. Toch zijn we nu al vier duels ongeslagen en qua arbeid en werklust kunnen we de jongens niets verwijten. We krijgen genoeg kansen, die moeten we gaan verzilveren. Ik maak me dan ook pas zorgen als we geen kansen meer krijgen, dat is niet het geval.”

Komend weekend gaat Heracles Almelo op bezoek bij de koploper in de Eredivisie. “Een mooie uitdaging”, vindt Kolmschot. “Wij kunnen weinig fout doen, Ajax is simpelweg de favoriet. In het verleden hebben we het Ajax vaak genoeg moeilijk gemaakt, dat hopen nu weer te doen. Daarnaast is het mooi dat er weer wat publiek bij is. Ik hoop dat er zo snel mogelijk weer volle stadions zijn, want daar doen we het voor.”

Bekijk hieronder het volledige interview met René Kolmschot bij Heracles TV. Daarin komen ook de nieuwelingen in de selectie en international Luca de la Torre aan bod.