Luca de la Torre heeft met het nationale elftal van de Verenigde Staten uitstekende zaken gedaan in de kwalificatiereeks voor het WK in Qatar. De thuiswedstrijd tegen Honduras werd met 3-0 gewonnen. De Heraclied speelde het volledige duel.

Team USA kwam in St.Paul (Minnesota) al na acht minuten op voorsprong dankzij Weston McKennie. De overige treffers kwamen voor rekening van Walker Zimmerman (37ste minuut) en Christian Pulisic (67ste minuut). Luca de la Torre, die zijn eerste basisplek in een WK-kwalificatiewedstrijd kreeg, toonde zichzelf een specialist in het veroveren van ballen en versnelde met zijn kenmerkende rushes aan de bal het spel van de Verenigde Staten.

Canada blijft dankzij een 0-2 in en tegen El Salvador lijstaanvoerder in de kwalificatiereeks met vier punten voorsprong op de Verenigde Staten en Mexico. Deze drie landen hebben de beste papieren voor plaatsing voor het WK in Qatar. De nummer vier speelt een play-off tegen de winnaar van Oceanië. Deze plek wordt bezet door Panama met een achterstand van vier punten op Team USA en Mexico.