De eerste verkoopperiode is afgelopen. Seizoenkaarthouders hebben reeds de mogelijkheid gehad om een eerste wedstrijd te kiezen uit FC Utrecht-thuis óf PEC Zwolle-thuis. Vanaf woensdag 9 februari om 10.00 uur kunnen alle seizoenkaarthouders een tweede wedstrijd kiezen uit FC Utrecht-thuis en PEC Zwolle-thuis.

We mogen weer publiek toelaten op Erve Asito. De eerstvolgende Eredivisiewedstrijd die op het programma staat is Heracles Almelo – FC Utrecht op vrijdag 11 februari om 20.00 uur. Twee weken later speelt Heracles Almelo de Overijsselse derby tegen PEC Zwolle op zaterdag 26 februari om 16.30 uur. Vanaf woensdag 2 februari 10.00 uur is het voor seizoenkaarthouders mogelijk om één van de twee wedstrijden te kiezen, waarbij geldt vol is vol. Op deze pagina vind je alle kaartverkoopinformatie voor seizoenkaarthouders.

Kaartverkoopinformatie seizoenkaarthouders

1/3 stadionbezetting bij FC Utrecht-thuis & eventueel ook PEC Zwolle-thuis
Stoel reserveren voor FC Utrecht-thuis óf PEC Zwolle-thuis

● Aangepaste maatregelen
Uitsluitend zitplaatsen in het stadion
Mondkapjesverplichting
Tijdvakken voor Heracles Almelo – FC Utrecht
Vak GG, HH ook open voor thuispubliek
Coronatoegangsbewijs & toegang tot het stadion

Besluit kabinet en de gevolgen voor FC Utrecht-thuis & eventueel PEC Zwolle-thuis
Op de persconferentie van dinsdag 25 januari heeft het kabinet besloten om onder strikte voorwaarden weer publiek toe te laten bij wedstrijden in het betaald voetbal. De belangrijkste voorwaarde is dat de stadions voor maximaal 1/3 (33%) gevuld mogen zijn. Daarnaast geldt een eindtijd van 22.00 uur ’s avonds.

Wij zijn teleurgesteld over het besluit om slechts 1/3 van de stadioncapaciteit toe te laten. Dat komt neer op 4027 toeschouwers inclusief uitvak, waardoor wij helaas niet alle seizoenkaarthouders een plek kunnen aanbieden tegen FC Utrecht en mogelijk ook PEC Zwolle. Ondanks onze teleurstelling over dit besluit willen we onze seizoenkaarthouders de kans om een wedstrijd te bezoeken niet ontnemen.

Daardoor is besloten dat seizoenkaarthouders in ieder geval één van de komende twee thuiswedstrijden (FC Utrecht-thuis & PEC Zwolle-thuis) kunnen bezoeken. Er vindt voor FC Utrecht-thuis geen losse kaartverkoop plaats. Afhankelijk van de volgende persconferentie op 15 februari is er tegen PEC Zwolle wellicht meer mogelijk.

Stoelreservering Heracles Almelo – FC Utrecht & Heracles Almelo – PEC Zwolle
Van woensdag 2 februari 10.00 uur tot maandag 7 februari 23.59 uur hebben alle seizoenkaarthouders de mogelijkheid om een stoel te reserveren op de reguliere tribune voor ofwel FC Utrecht-thuis of PEC Zwolle-thuis. Dat kan zowel online als in de FanServiceShop. Let op: vol is vol.

Indien er op woensdag 9 februari nog stoelen beschikbaar zijn voor FC Utrecht-thuis en/of PEC Zwolle-thuis wordt de kaartverkoop om 10.00 uur hervat. Dan kunnen seizoenkaarthouders ook een stoel reserveren voor de andere wedstrijd.

Niet-seizoenkaarthouders kunnen helaas geen kaart kopen voor FC Utrecht-thuis. Afhankelijk van de volgende persconferentie op 15 februari is er tegen PEC Zwolle wellicht meer mogelijk.

Uitsluitend zitplaatsen in het stadion
Vanwege de geldende coronamaatregelen moeten supporters een vaste zitplaats hebben in het stadion. Vak Q vormt daarop geen uitzondering. Dat betekent dat er in Vak Q genummerde stoelen geplaatst zijn die je net als de rest van het stadion kan reserveren.

Ook het ophouden in de omloop voor, tijdens en na afloop van de wedstrijd is conform overheidsmaatregelen niet toegestaan. Uiteraard is het mogelijk om drinken en eten te halen bij de kiosken, maar daarna dient men zo snel mogelijk naar de desbetreffende zitplaats te gaan.

Mondkapjesverplichting bij verplaatsing in het stadion
Zodra je binnen de stadionpoorten bent, geldt er een mondkapjesverplichting. Wanneer je op de door jouw gereserveerde stoel zit, mag het mondkapje af.

Tijdvakken voor Heracles Almelo – FC Utrecht
Er wordt gewerkt met tijdvakken voor stadiontoegang. Dit betekent dat van ieder vak in het stadion wordt verwacht om in een bepaald tijdsblok het stadion te betreden. Zie hieronder de vooraf ingedeelde tijdvakken:

Vak A / AA / B / BB: tussen 18.30 uur & 19.00 uur (stadioningang 1)
Vak C / CC / O / OO / R / RR: tussen 19.00 uur & 19.30 uur (stadioningang 1)
Vak P / PP / Q / QQ: tussen 19.30 uur & 20.00 uur (stadioningang 1)

Vak G / I / II: tussen 18.30 uur & 19.00 uur (stadioningang 3)
Vak J / JJ / K: tussen 19.00 uur & 19.30 uur (stadioningang 3)
Vak KK / L / LL: tussen 19.30 uur & 20.00 uur (stadioningang 3)

Vak D / DD: tussen 18.30 uur & 19.00 uur (stadioningang 4)
Vak E / EE: tussen 19.00 uur & 19.30 uur (stadioningang 4)
Vak F / FF / G: tussen 19.30 uur & 20.00 uur (stadioningang 4)

Vak GG / HH: tussen 18.30 uur & 20.00 uur (stadioningang 6)
* Ook de uitvakken GG & HH zijn beschikbaar gesteld voor thuispubliek.

Coronatoegangsbewijs & toegang tot het stadion
Voor de entree heb jij drie zaken nodig die je mee moet nemen: jouw wedstrijdticket, het coronatoegangsbewijs (vanaf dertien jaar) en een geldig identiteitsbewijs. Let op: jouw seizoenkaart is geen toegangsbewijs. Vanwege stoelkeuze krijg je een nieuw wedstrijdticket als e-ticket (online) of fysiek ticket (FanServiceShop).

Alle bezoekers vanaf dertien jaar oud moeten bij de ingang een coronatoegangsbewijs kunnen tonen. Dit kan een negatieve testuitslag via testenvoortoegang.nl zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona. Je moet een van deze drie coronatoegangsbewijzen kunnen laten zien via de CoronaCheck-app van de Rijksoverheid of met geprinte documenten via coronacheck.nl. Alle informatie over het coronatoegangsbewijs vanuit de Rijksoverheid lees je hier.