Samuel Armenteros tekent voor de derde keer bij Heracles Almelo en keert daarmee terug op het voor hem zo succesvolle oude nest. De 31-jarige Zweed zet zijn handtekening onder een contract tot het einde van dit seizoen met een optie aan beide kanten om hier nog een seizoen aan vast te plakken.

Armenteros liet aan de supporters weten: “Ik wil graag alle fans van Heracles Almelo laten weten dat ik weer thuis kom. Ik heb er superveel zin in om weer te kunnen en mogen voetballen. Ik kan niet wachten om voor een vol Erve Asito te spelen. Tot snel!”

Technisch directeur Tim Gilissen over het vastleggen van Armenteros: “We hebben regelmatig contact met oud-spelers van de club, zo ook met Samuel. Hij heeft het afgelopen half jaar niet gespeeld, maar wil graag weer voetballen. Hij kent de club goed en wij weten wat hij in zijn mars heeft. Hij gaat samen met de staf aan de slag om zo snel mogelijk wedstrijdfit te worden.”

Armenteros tekende voor het eerst bij Heracles Almelo in de zomer van 2009. Hij kwam over van sc Heerenveen. In zijn eerste periode bij Heracles Almelo die liep tot januari 2013 kwam Armenteros tot 32 doelpunten en 21 assists in 109 wedstrijden voor de Almelose club. Daarmee verdiende de spits een transfer naar RSC Anderlecht. Bij RSC Anderlecht kwam Armenteros niet uit de verf en na tussenstappen bij Feyenoord (huur), Willem II (huur) en FK Qarabağ kwam hij terug bij Heracles Almelo. Dat bleek opnieuw een schot in de roos. In het seizoen 2016-2017 scoorde hij in 21 keer in 32 officiële duels. Benevento Calcio, destijds uitkomend in de Serie A, toonde interesse in Armenteros en nam hem definitief over. Vervolgens voegde hij nog Portland Timbers (huur), FC Crotone (huur) en Fujairah SC toe aan zijn cv. Nu staat Armenteros dus voor zijn derde periode in het zwart wit.