Vleugelaanvaller Emil Hansson komt over van Fortuna Sittard. De 23-jarige Zweed, geboren in Bergen (Noorwegen), tekent in Almelo een contract voor tweeënhalf jaar tot de zomer van 2024 met daarbij de optie voor nog een seizoen.

Hansson ziet Heracles Almelo als de perfecte kans: “Het type voetbal dat Heracles speelt past goed bij mij. Ik wil me graag van mijn beste kant laten zien. Ik heb veel goeds over de club gehoord en gezien en kan niet wachten om te beginnen.”

Technisch directeur Tim Gilissen geeft aan: “Emil Hansson is een behendige vleugelaanvaller met een goed rechterbeen. We kennen hem al meerdere jaren. Hij is bekend met de Nederlandse competitie en denken dat hij daarom weinig aanpassingstijd nodig heeft. Met het binnenhalen van Emil hebben we snel kunnen inspelen op het vertrek van Delano Burgzorg.”

Hansson maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het betaald voetbal bij het Noorse SK Brann. Feyenoord haalde de Zweed voor de jeugdopleiding naar Nederland. Tot regelmatige speeltijd in het eerste elftal leidde het niet en Hansson liet zich verhuren aan RKC Waalwijk. Daar liet de vleugelaanvaller zien waar hij toe in staat is. Hansson realiseerde promotie naar de Eredivisie via de nacompetitie met RKC Waalwijk, speelde dat seizoen 44 officiële wedstrijden en wist daarin 13 doelpunten te scoren en 13 assists af te leveren. Dat leverde hem een transfer op naar Hannover 96. Daarna speelde Hansson opnieuw op huurbasis voor RKC Waalwijk en de afgelopen twee seizoenen dus voor Fortuna Sittard.

EMIL HANSSON