Delano Burgzorg maakt de overstap van Heracles Almelo naar de Bundesliga-club 1. FSV Mainz 05. Heracles Almelo plukte de 23-jarige vleugelaanvaller in januari 2020 op huurbasis weg bij Spezia Calcio. In de zomer van dat jaar werd Burgzorg definitief vastgelegd met een contract tot medio 2023 en een optie voor nog een seizoen.

De 23-jarige vleugelaanvaller maakt met de overgang naar 1. FSV Mainz 05 een mooie volgende stap in zijn carrière. Burgzorg kwam pas laat in het betaald voetbal terecht. In het seizoen 2018-2019 beleefde hij bij De Graafschap zijn definitieve doorbraak in de Eredivisie. Dat zorgde voor een mooie transfer naar Spezia Calcio die helaas niet het succes opleverde wat hij voor ogen had. Bij Heracles Almelo kreeg Burgzorg weer de kans om structureel aan spelen toe te komen. Met succes.

“Het is voor zowel Delano als de club een kans die we niet konden laten liggen. We zijn ons ervan bewust dat jonge spelers zich bij ons in de kijker van grotere clubs spelen. Het maakt ons trots dat we opnieuw een speler afleveren aan een grote competitie”, aldus techisch directeur Tim Gilissen. 1. FSV Mainz 05 staat momenteel 10e in de Bundesliga.

Delano Burgzorg is blij dat hij zichzelf bij Heracles Almelo heeft kunnen laten zien en deze volgende stap heeft kunnen bewerkstelligen: “Ik heb genoten van de twee jaar die ik bij Heracles heb gespeeld. Ik heb hier veel kunnen leren en stappen gemaakt. Ik voelde mij thuis bij Heracles en ik zal de club en de supporters zeker missen.” Na het eerdere avontuur in de Serie B kan Burgzorg zich nu laten zien in de Bundesliga. “In de Bundesliga spelen was één van mijn dromen. Mainz is weer een volgende stap omhoog. Ook hier wil ik mijzelf verder ontwikkelen. Bij Mainz wil ik een nog betere speler worden, doelpunten maken en mijzelf als persoon ontwikkelen.”

De 10 Eredivisiegoals van Delano Burgzorg in het shirt van Heracles Almelo
In de twee jaar dat Delano Burgzorg voor Heracles Almelo speelde, kwam hij tot 57 officiële wedstrijden. Daarin scoorde hij elf doelpunten, tien Eredivisiegoals en één in de TOTO KNVB Beker. Hieronder zie je alle tien Eredivisiegoals die Delano Burgzorg in het shirt van Heracles Almelo maakte.

#TheDreamContinues: Della’s droom wordt vervolgd
Heracles TV maakte eerder dit seizoen een special ‘Della’s Droom’ over de route die Delano Burgzorg tot op heden aflegde in het betaald voetbal.