Op donderdagmiddag 27 januari won Heracles Almelo een oefenduel tegen SC Cambuur met 0-1. Nikolai Laursen maakte de enige treffer van de middag.

De eerste helft begon SC Cambuur sterk. Een dreigende Patrick Joosten zorgde voor het meeste gevaar namens de thuisploeg. Na enkele minuten legde hij na een succesvolle dribbel al terug op Alex Bangura. Die schoot vervolgens over. Tien minuten later wist Joosten Nick Doodeman in stelling te brengen. Die raakte met zijn inzet de paal. Namens Heracles Almelo was Sinan Bakis gevaarlijk nadat Basacikoglu een pass van Marco Tol onderschepte en schuin teruglegde. Verder hing de eerste helft van slordigheden aan elkaar.

Na de theepauze kwam Heracles Almelo beter voor de dag. Het wist het betere veldspel na rust om te zetten in een doelpunt via Nikolai Laursen. Hij kreeg de bal mee in de loop van Navaja Bakboord en krulde de bal met links in de verre hoek. Sinan Bakis was dicht bij de 0-2. Hij kreeg een perfecte pass van Elias Sierra in de diepte, kapte af achter zijn standbeen en leek de bal in de kruising te schieten. Een katachtige reflex van Sonny Stevens voorkwam dat.

Bekijk hieronder de samenvatting van Heracles TV.

SC Cambuur – Heracles Almelo: 0-1 (0-0)
59. Nikolai Laursen 0-1.

Opstelling SC Cambuur:
Sonny Stevens, Doke Schmidt (78. Jhondly van der Meer), Marco Tol, Erik Schouten (45. Maxim Gullit), Alex Bangura, Jamie Jacobs (45. Michael Breij), Mitchell Paulissen, Robin Maulun (45. Jasper ter Heide), Nick Doodeman (45. Tamás Kiss), Tom Boere, Patrick Joosten (67. David Sambissa).

Opstelling Heracles Almelo:
Janis Blaswich, Navajo Bakboord (75. Robin Polley), Marco Rente, Mats Knoester, Giacomo Quagliata, Orestis Kiomourtzoglou, Lucas Schoofs (84. Melih Ibrahimoglu), Kaj Sierhuis (45. Elias Sierra), Nikolai Laursen, Sinan Bakis (84. Mohamed Amissi), Bilal Basacikoglu (45. Noah Fadiga).

Uitgelichte foto: Dijksmedia.nl