Heracles Almelo heeft Justin Hoogma tot medio 2026 vast weten te leggen. De linksbenige centrale verdediger keert daarmee terug in Almelo waar het voor hem allemaal begon. De 23-jarige Hoogma komt per direct over van TSG 1899 Hoffenheim dat hem het afgelopen half jaar verhuurde aan Greuther Fürth.

Het voelt volgens Hoogma oprecht als thuiskomen: “Het voelt alsof er niets veranderd is. Het is heerlijk om hier weer te zijn. Ik heb een hele mooie tijd in Almelo gehad en het voelt goed om weer terug te zijn.” De carrièrestart van Hoogma bij Heracles Almelo ging zeer voorspoedig. Hoogma: “Het is toen eigenlijk heel snel gegaan. Ik kwam in de winter, in mijn eerste seizoen behaalden we gelijk Europees voetbal. In mijn tweede seizoen speelde ik een heel seizoen in de basis en toen kwam de interesse van Hoffenheim.” Hoogma werd in 2016-2017 bij Heracles Almelo met zijn 18 jaar destijds de jongste Eredivisiespeler ooit die geen minuut miste in een heel Eredivisieseizoen.

JUSTIN HOOGMA

Bij TSG 1899 Hoffenheim wist Hoogma geen basisplaats te veroveren. Na twee succesvolle verhuurperiodes bij FC St. Pauli en FC Utrecht werd Hoogma het afgelopen halve seizoen dus verhuurd aan Greuther Fürth. Die verhuurperiode was niet wat hij ervan had verwacht, Hoogma kwam tot weinig speelminuten en is naar eigen zeggen nu toe aan stabiliteit: “Stabiliteit was iets waar ik naar zocht. Ik wilde niet meer verhuurd worden, maar ergens langdurig tekenen. Dat ik dat bij deze mooie club, waar ik geweldige herinneringen heb, kan doen ben ik heel blij mee. Ik denk dat ik met de ervaring in meerdere competities hier iets kan toevoegen.”

Technisch directeur Tim Gilissen is buitengewoon tevreden met het binnenhalen van Hoogma: “Dit was voor ons een echte buitenkans. Justin is een speler die hier vandaan komt en de regio kent. Hij is zijn carrière hier gestart en kent de club. Bovendien is hij een sterke persoonlijkheid, brengt hij ervaring mee uit de afgelopen jaren en heeft hij voetbalkwaliteiten om ons de komende jaren vooruit te helpen. Door hem langdurig te binden voegen we een stabiele factor toe.”