Heracles Almelo is er niet in geslaagd om de volle buit tegen Go Ahead Eagles te pakken. Kaj Sierhuis opende na ruim een half uur spelen de score. Isac Lidberg tekende voor de gelijkmaker in een duel dat van begin tot eind levendig was.

De formatie van Frank Wormuth ging fel van start en al na bijna drie minuten had de 1-0 een feit kunnen zijn. Luca de la Torre ging goed door op rechts en bediende Kaj Sierhuis. De spits tikte de bal van dichtbij rakelings naast. Heracles Almelo bleef aandringen en er volgden nog doelpogingen van Orestis Kiomourtzoglou (over) en Bilal Basaçikoglou.

Go Ahead Eagles werd in de dertiende minuut voor het eerst gevaarlijk. De inzet van Isac Lidberg werd door Janis Blaswich gekeerd. Vier minuten later was Heracles Almelo weer dichtbij een treffer. Luca de la Torre speelde zich goed vrij maar zag zijn inzet gekeerd worden door Andries Noppert.

Heracles Almelo kwam in de 32ste minuut op voorsprong. Giacomo Quagliata ging goed door aan de linkerkant en bediende Kaj Sierhuis. De aanvaller speelde zijn tegenstander uit en stiftte de bal langs Andries Noppert. De linksback leidde in de 38ste minuut de volgende kans voor Sierhuis in. De kopbal was echter geen probleem voor de Deventer doelman. Kaj Sierhuis kreeg een minuut later nog een mogelijkheid maar mikte deze keer in het zijnet. Isac Lidberg kreeg nog een mogelijkheid voor de gasten maar het laatste wapenfeit voor de rust kwam van Orestis Kiomourtzoglou. Zijn schot ging in de 44ste minuut net naast.

Bilal Basaçikoglu zou na de rust niet meer terugkeren. Zijn vervanger Delano Burgzorg nam in de 51ste minuut het vijandelijk doel onder vuur en mikte daarbij net naast. Twee minuten later kregen de bezoekers een grote kans. Luuk Brouwers kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Isac Lidberg binnen te glijden. Even later kreeg Delano Burgzorg een nieuwe mogelijkheid maar kon Cuco Martina op tijd ingrijpen.

Go Ahead Eagles probeerde gaandeweg de tweede helft meer druk uit te oefenen en in de 73ste minuut werd Isac Lidberg de diepte ingestuurd. De spits leek door te gaan op Janis Blaswich en tikte uiteindelijk binnen. Het doelpunt bleef staan ook na bestudering door de VAR.

De slotfase was spannend en beide ploegen streden volop voor de winst. Heracles Almelo ontsnapte in de 87ste minuut toen Inigo Cordoba van dichtbij voorlangs mikte. Het bleek de laatste mogelijkheid te zijn.