Heracles Almelo speelt in de twintigste ronde van de Eredivisie een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Deze derby werd zeven keer op het hoogste niveau gespeeld. De oogst is drie keer winst, twee keer verlies en twee keer gelijkspel.

De eerste editie vond plaats op 8 december 1963. De bezoekers kwamen op voorsprong door een treffer van Jan-Willem Wijers. Joop Schuman redde twee minuten voor tijd een punt. Het duel van 9 april 1965 verliep dramatisch. De 0-6 kwam tot stand door de doelpunten van door Gerrit Niehaus (2x), Egbert ter Mors, Henk Kanselaar, Chris Lefering en Pleun Strik. Beide ploegen wisten op 10 april 1966 niet te scoren.

Heracles Almelo vierde op 18 augustus 1985 zijn rentree in de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De eindstand was 1-0 dankzij een treffer van Rudy Metz.

Beide ploegen troffen elkaar daarna regelmatig in de Eerste Divisie en op 5 april 2014 kwam de Deventer club in Eredivisieverband op bezoek. Heracles Almelo nam na 36 minuten een voorsprong door een treffer van Mikhail Rosheuvel. Go Ahead Eagles sloeg na de rust terug door de doelpunten van Deniz Turuc en Erik Falkenburg. De bezoekers kwamen daarna niet meer in de problemen ondanks het feit dat zij het duel met tien man moesten uitspelen na een rode kaart voor Jarchinio Antonia.

De ontmoeting van 17 mei 2015 werd drie minuten na de rust beslist door een bekeken schot van Bryan Linssen. Go Ahead Eagles nam op 19 november 2016 na veertien minuten een voorsprong dankzij Jarchinio Antonia. Heracles Almelo boog de achterstand in de tweede helft om in een zege dankzij twee doelpunten van Samuel Armenteros.