Heracles Almelo is de tweede helft van het seizoen begonnen met een gelijkspel. De uitwedstrijd tegen N.E.C. leverde geen doelpunten op.

De formatie van Frank Wormuth was na vier minuten dichtbij een treffer. Het schot van Lucas Schoofs raakte de buitenkant van de paal. Daarna brak er een lange periode aan waarin beide ploegen weinig konden afdwingen. De thuisclub zorgde in de 36ste minuut voor het eerste serieuze gevaar. Het schot van Elayis Tavsan ging rakelings naast en twee minuten stond Janis Blaswich op de goede plek bij een kopbal van Cas Odenthal.

Heracles Almelo kreeg in de eerste helft de nodige hoekschoppen, maar deed daar te weinig mee. De enige uitzondering was een corner in de veertigste minuut. Het leverde een kopbal van Sinan Bakis op die net naast ging. De laatste kans voor de rust was voor N.E.C. Mats Knoester wist in de 44ste minuut nog net een schot van Elayis Tavsan te blokken.

De eerste kans in de tweede helft was voor Sinan Bakis. Luca de la Torre sneed in de 47ste minuut door de Nijmeegse defensie en speelde de spits aan. De inzet werd door Matthijs Branderhorst gekeerd. Een minuut later zorgde de thuisclub voor gevaar. Het schot van Calvin Verdonk ging echter voorlangs. Het volgende wapenfeit volgde in de 52ste minuut. Een vrije trap van Giacomo Quagliata van net buiten de zestien vormde geen probleem voor Matthijs Branderhorst.

Heracles Almelo ontsnapte na een uur spelen aan een achterstand toen Magnus Mattson rakelings voorlangs mikte. Enkele minuten later was het tijd voor de rentree van Delano Burgzorg en Rai Vloet. De eerste mogelijkheid was vervolgens voor Nikolai Laursen die in de 69ste minuut hoog over het doel schoot. De laatste twintig minuten waren spannend maar uitgespeelde kansen kwamen er niet meer.