Heracles Almelo hervat de competitie met een uitwedstrijd tegen N.E.C. Dit duel werd tot nu toe twaalf keer gespeeld in de Eredivisie. De balans is twee zeges, twee remises en acht nederlagen.

Het eerste duel dateert van 19 mei 1985 en eindigde in 3-0. Antoon Janssen, Berry Arends en Frans Janssen namen de treffers voor hun rekening. Daarna volgden er een groot aantal krachtmetingen in de Eerste Divisie. Op 11 maart 2006 volgde er weer een duel op het hoogste niveau en wederom won de thuisclub. De 2-0 kwam tot stand door de doelpunten van Romano Denneboom en David Jones.

Heracles Almelo kon in de twee edities daarop ook geen potten breken. N.E.C. won op 29 september 2006 met 2-0 dankzij twee treffers van Said Boutahar en op 9 november 2007 stond er een eindstand van 3-0 op het scorebord. Jhon van Beukering, Jeremain Lens en Muslu Nalbantoglu troffen het doel.

De reeks werd op 28 september 2008 afgebroken. Een opmerkelijke rol in dit duel was er voor Joël Tshibamba van N.E.C. Hij mocht in de 62e invallen, kreeg in de minuten daarna een gele kaart en opende in de 74e minuut de score. De invaller vierde het doelpunt door zijn shirt uit te trekken en kon vervolgens met zijn tweede gele kaart inrukken. Heracles Almelo kon vervolgens lange tijd niets uitrichten met de numerieke meerderheid maar op de valreep wist Everton Ramos da Silva een punt veilig te stellen.

Nagenoeg een jaar later, op 27 september 2009, werd er gewonnen in Nijmegen. Heracles Almelo speelde een sterke eerste helft en de ruststand van 0-2 was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Bas Dost en Everton Ramos da Silva troffen het doel. Darl Douglas en Willie Overtoom hadden minder geluk en troffen de paal. Heracles Almelo kon in de tweede helft consolideren maar een kwartier voor tijd veroorzaakte Olivier ter Horst een strafschop. Hij moest met rood van het veld en vervolgens mikte Youssef El-Akchaoui vanaf elf meter op de paal.

De editie van 28 januari 2011 eindigde in 1-1. De thuisclub kwam in de 52e minuut op voorsprong door een doelpunt van Björn Vleminckx. Elf minuten tekende Mark-Jan Fledderus met een fraai uitgevoerde vrije trap voor de gelijkmaker.

Heracles Almelo kende op 27 augustus 2011 een belabberde start. N.E.C. leidde na acht minuten met 2-0 dankzij de treffers van Lasse Schöne en Nick van der Velden. Een rake kopbal van Glynor Plet vlak voor de pauze bood nog perspectief maar de nederlaag bleek niet meer af te wenden. De editie van 20 november 2012 eindigde in 3-2. Rick ten Voorde (2x) en Leroy George troffen doel namens de thuisclub en Samuel Armenteros nam beide Almelose doelpunten voor zijn rekening.

N..E.C kwam op 29 maart 2014 na twintig minuten op voorsprong door een doelpunt van Michael Higdon. Het venijn zat echter in de staart. De gelijkmaker van Jason Davidson viel in de 79e minuut en vier minuten later moest Mike te Wierik met zijn tweede gele kaart van het veld. De thuisclub draaide daarop de duimschroeven aan maar het was Heracles Almelo dat in blessuretijd de drie punten greep dankzij een treffer van Matthew Amoah.

De editie van 6 maart 2016 eindigde in 1-0. De treffer viel twee minuten voor tijd en kwam tot stand uit een halve omhaal van Christian Santos. Heracles Almelo begon op 5 maart 2017 goed aan de wedstrijd en na veertien minuten verzilverde Samuel Armenteros een penalty. N.E.C. boog de achterstand voor de rust nog om in een voorsprong dankzij Julian von Haacke en Michael Hemloth. Een eigen doelpunt van Justin Hoogma in de 69ste minuut was de beslissing: 3-1.