Rai Vloet zal vanaf vandaag weer aansluiten bij Heracles Almelo. De 26-jarige middenvelder was medio november betrokken bij een ernstig auto-ongeval waarbij een 4-jarig jongetje om het leven kwam. De afgelopen periode verbleef Vloet bij zijn familie, nu keert hij dus terug op Erve Asito.

“We hebben de afgelopen periode meerdere keren met Rai over de situatie gesproken. Daarna hebben we het er intern met elkaar over gehad en extern advies ingewonnen. Op basis van die gesprekken zijn we van mening dat hij weer deel uit kan maken van de selectie”, aldus technisch directeur Tim Gilissen. “We vinden dat we het recht zijn beloop moeten laten, we kunnen en willen niet op de stoel van de rechter gaan zitten. We willen Rai als goed werkgever de kans geven zijn werk weer te hervatten, maar het blijft een vreselijke situatie met heel veel verdriet, vooral voor de getroffen familie. Natuurlijk is het een lastige beslissing, en we snappen heel goed dat die emoties oproept, ook bij onszelf, maar het is een weloverwogen besluit. Rai sluit vanaf vandaag aan bij de groep en is, als hij weer helemaal wedstrijdfit is, ook weer beschikbaar voor wedstrijden.”

Bij Rai Vloet zelf heerst een dubbel gevoel: “Natuurlijk ben ik in mijn hoofd iedere dag bezig met het ongeluk en de tragische gevolgen daarvan. Ik zou willen dat ik de klok terug kon draaien. Voor de getroffen familie vind ik het verschrikkelijk, ik leef enorm met ze mee. Wat het ook lastig maakt is het besef dat ik mijn leven weer langzaam kan oppakken terwijl de getroffen familie dat niet kan.”

Bekijk hieronder de video met de volledige interviews met Tim Gilissen en Rai Vloet. Overigens zal Vloet gedurende de gerechtelijke procedure niet beschikbaar zijn voor de media.